Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transport de material lemnos fără provenienţă legală, depistat de poliţiştii vrânceni

padure lemne defrisari

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Vidra din judeţul Vrancea au depistat o autoutilitară care transporta material lemnos pe DN 2 D pe raza comunei Vidra, către municipiul Focşani, fără documente legale de provenienţă, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

Autoutilitara a fost urmărită de poliţişti în seara zilei de luni, 26 septembrie, iar conducătorul acesteia, un bărbat de 27 ani, din Nereju, s-a refugiat în curtea unui depozit, unde a abandonat vehiculul şi a părăsit locaţia, potrivit Agerpres.

Ulterior, în ziua următoare, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Vidra împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Focşani au continuat verificările în prezenţa conducătorului auto, în urma măsurătorilor rezultând un volum de 11,514 mc cherestea răşinoase.

"Bărbatul a prezentat, pentru materialul lemnos transportat, un aviz de însoţire electronic emis la data de 26 septembrie ora 22,10, de către o societate comercială din comuna Nereju, pentru cantitatea de 9,478 mc cherestea răşinoase, rezultând că a fost generat în aplicaţia Sumal 2.0 ulterior depistării. Materialul lemnos şi autoutilitara au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii concrete a situaţiei de fapt", precizează un comunicat de presă transmis, miercuri, de IPJ Vrancea.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de transport cu orice mijloace a materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoţite de documente specifice de transport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.