Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transportatorii au adus camioane interzise de lege la proteste

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
protest transportatori

7 din 10 camioane care blochează o bandă de circulație în apropiere de București, la Afumați, nu au încheiată o poliță RCA valabilă, prin urmare circulă ilegal pe șosele, informează pressone.ro.

Protestul unora dintre transportatorii autohtoni a ajuns în cea de-a șaptea zi consecutivă, iar aceștia amenință că nu se vor opri, până ce nu le vor fi îndeplinite revendicările, care includ și plafonarea RCA la 5.000 lei și suspendarea valabilității poliței, atunci când mașina nu este folosită.

Peste 4 mii de camioane și tractoare sunt scoase în stradă și paralizează intrările în marile orașe. Între timp, peste 20 de dosare penale au fost deschise de polițiști, pentru instigare la violență din partea transportatorilor.

PressOne a verificat de două ori, în zile diferite, valabilitatea polițelor RCA pe care le au (sau nu) camioanele aduse aproape de intrarea în București, în contextul protestului transportatorilor. Mai ales că una din principalele lor revendicări vizează plafonarea prețului RCA, la un tarif de 5.000 de lei pe an.

În zona Afumați, din zece camioane pe care publicația le-a verificat, șapte nu dețin o poliță RCA valabilă, prin urmare circulă ilegal. Verificările au fost făcute prin baza de date pusă de la dispoziție publicului de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR).

Potrivit legii 132/2017, orice autovehicul înmatriculat definitiv în România trebuie să aibă contract RCA valabil, indiferent dacă autovehiculul este parcat sau este în circulație:

Vezi și: Ministrul Agriculturii a răbufnit: 'Cei din Afumați sunt instigatori și protestatari, nu fermieri!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.