Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transportatorii cer Guvernului plafonarea prețurilor la carburanți și creşterea diurnei la 200-250 lei pe zi

agerpres.ro
coada tiruri frontiera

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi Din România (COTAR) şi Confederaţia Naţională A Federaţiilor şi Asociaţiilor de Consumatori (CONROM) solicită marţi statului măsuri de sprijin printre care eliminarea obligaţiilor fiscale şi plafonarea preţurilor la carburanţi.

Transportatorii vor, conform unui reducerea TVA la serviciile de transport la 5%, creşterea diurnei de la 50 lei la 200-250 lei pe zi, facilităţi similiare celor acordate pentru domeniul turismului şi construcţiilor, eliminarea obligaţiilor fiscale, dar şi plafonarea preţurilor la carburanţi.

Cele două organizaţii adresează statului român solicitarea de a aloca resurse pentru sprijinirea persoanelor juridice care au contribuit şi vor contribui la bugetul statului şi bunul mers al relaţiilor comerciale, fără de care nicio economie nu ar putea funcţiona.

COTAR mai cere suportarea integrală (prin compensare cu taxele şi impozitele datorate de persoanele juridice), de către statul român, a plăţii salariilor angajaţilor care vor fi izolaţi la domiciliu (atât cei care sunt afectaţi de virus cât şi cei sănătoşi) în scopul limitării transmiterii virusului, stabilirea unei dobânzi de 0% pentru persoanele juridice care vor să împrumute bani de la instituţiile de credit pe durata stării de urgenţă, suspendarea plăţii facturilor de energie electrică, gaze, apă, credite, leasing-uri, etc. atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme, pe durata stării de urgenţă.

Agenţii economici din domeniul transportului mai solicită şi măsuri de protecţie socială ca acordarea de ajutoare personelor aflate în dificultate financiară, plata salariilor de către stat şi suportarea cheltuielilor medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.