Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transportatorii cer Poliţiei de Frontieră actualizarea formularului de declaraţie pe proprie răspundere pentru şoferii profesionişti

Twitter
coronavirus

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Poliţiei de Frontieră să schimbe de pe site-ul său modelul de declaraţie pe proprie răspundere destinat şoferilor autovehiculelor de transport marfă, respectând astfel prevederile Ordonanţei Militare nr. 7.

"UNTRR solicită Poliţiei de Frontieră Române şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) să utilizeze formularul transmis de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone conform Ordonanţei Militare nr. 7 din 04.04.2020", se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES de organizaţia transportatorilor.

În prezent, Poliţia de Frontieră Română şi DSP utilizează un formular învechit, susţine UNTRR.

Organizaţia aminteşte că Ordonanţa Militară nr. 7 din 4 aprilie stipulează anularea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 4 din 29 martie cu privire la opţiunea de carantinare/izolare a conducătorilor auto de transporturi rutiere externe în perioada dintre curse.

Potrivit Ordonanţei Militare nr. 7, "la intrarea în România, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, care nu prezintă simptome asociate COVID-19, completează o declaraţie pe propria răspundere, al cărei model este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, prin care îşi asumă locaţia unde pot fi contactaţi în perioada dintre curse. Aceştia nu se supun măsurilor de izolare la domiciliu/carantinare, cu condiţia asigurării de către angajator a materialelor individuale de protecţie împotriva COVID-19", notează UNTRR.

Uniunea Transportatorilor mai atrage atenţia că Ordonanţa Militară nr. 7 stipulează încetarea aplicabilităţii articolului Ordonanţei Militare nr. 4 privind opţiunea de carantinare/izolare a conducătorilor auto în perioada dintre curse.

Ulterior emiterii Ordonanţei Militare nr. 7, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a elaborat Formularul - Declaraţie pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone în care au fost eliminate opţiunile de izolare/carantinare, conform Ordonanţei Militare nr. 7, precizează UNTRR.

"Având în vedere că, până în prezent, Poliţia de Frontieră Română utilizează acelaşi formular dinaintea intrării în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 7/2020, UNTRR solicită schimbarea formularului de pe site-ul www.politiadefrontiera.ro şi utilizarea celui elaborat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor la intrarea în România a conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone", se menţionează în comunicatul Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.