Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transportatorii din România TRAG Guvernul de mânecă: cer ALOCAREA banilor pentru plata a 75% din salariile angajaților

Inquam Photos / Octav Ganea
transportatori

Mesaj urgent transmis de transportatorii din România. Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului, miercuri, să aloce un buget suficient pentru a plăti 75% din salariul tuturor angajaţilor firmelor aflate în dificultate. Măsura ar trebui implementată minim 90 de zile, transmit aceștia.

Citește și: VIDEO O româncă BLOCATĂ la graniță amenință românii: 'Voi o să muriți! Voi sunteți câini pentru noi! Handicapaților! Români proști'

"Prin alocarea unui buget suficient pentru plata a 75% din salariile firmelor din domeniile afectate, acestea să fie plătite timp de 90 zile de către guvern direct angajaţilor. În acest fel timpul de asistenţă este relativ scurt, se oferă un nivel de confort personalului şi firmelor afectate care vor avea posibilitatea de a reporni activitatea, iar firmele şi angajaţii salvaţi se vor putea susţine şi vor putea genera venituri pentru bugetul public", se arată în comunicatul UNTRR.

Potrivit unui studiu UNTRR, în cazul terapiei de şoc, PIB-ul României va scădea semnificativ în trimestrul 2 din 2020, dar revenirea o să fie mai rapidă. În acest scenariu, UNTRR estimează o scădere economică de 5,6% în 2020 şi o creştere economică de 5,7% în 2021.

"În cazul terapiei progresive, PIB-ul va scădea semnificativ în următoarele 3 trimestre din 2020, iar revenirea va fi mai lentă. Estimăm în 2020 o scădere economică de 6,8% şi o creştere economică de doar 2,6% anul viitor. Prin adoptarea unor măsuri progresive, se alocă un buget progresiv pentru suportul firmelor fără a se cunoaşte modalitatea administrării acestui buget -pentru ce se alocă, pentru firme, plata furnizorilor, plata salariilor angajaţilor? -, abordare care necesită un timp mai îndelungat de asistenţă, cu mai multă incertitudine pentru firme şi angajaţi, cu rezultate incerte şi costuri de oportunitate crescute în măsura în care o parte semnificativă dintre firmele asistate nu vor putea relua activitatea şi astfel se pierde posibilitatea de a recupera parte din bugetul alocat deoarece aceste firme nu vor mai putea genera venituri pentru bugetul public, ci dimpotrivă presiunea pentru ajutoare sociale se va extinde pe o perioadă de timp îndelungată", mai arată transportatorii rutieri din România.

UNTRR mai spune că măsuri similare au fost adoptate de state precum Danemarca, unde Guvernul va achita timp de trei luni salariile angajaţiilor afectaţi până la un maximum de 23.000 de coroane daneze (3.418 dolari)/lună, în timp ce companiile vor achita restul de 25%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.