Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacția Mitsubishi. Ponta - Dolineaschi: 18.000 de euro / EXCLUSIV

ponta-dolineaschi

Premierul Victor Ponta i-a dat deputatului PSD Andrei Dolineaschi, în 2012, o mașină Mitsubishi Lancer Evolution 10 prin “cesiune leasing + 18.000 de euro”, potrivit declarației de avere a lui Ponta. În declarația de avere a lui Andrei Dolineaschi, la acea vreme secretar executiv al Partidului Social Democrat, nu figurează că i-a dat 18.000 de euro lui Victor Ponta. Mașina apare în dosarul DNA în care procurorii solicită urmărirea penală a Premierului pentru presupuse fapte petrecute înainte de vânzarea mașinii către deputatul PSD. Andrei Dolineaschi a spus, contactat de stiripesurse.ro, că i-a dat 18.000 de euro lui Victor Ponta pentru mașină iar in ceea ce priveste faptul ca suma nu apare in declaratia sa de avere a spus:  "(...) este o coroborare intre o declaratie de avere a unei persoane si a altei persoane. La dl Victor Ponta figureaza si la mine figureaza, deci e simplu, Doamne iarta-ma". Premierul Victor Ponta nu a putut să fie contactat până la publicarea acestui articol pentru un punct de vedere.

Un autoturism Mitsubishi Lancer, fabricat în 2008, apare pentru prima oara ca fiind in posesia lui Victor Ponta in declaratia acestuia de avere din 15 iunie 2009 (facsimil jos). Potrivit documentului, Ponta a luat masina prin ‘leasing’ contractat in 2009 de la BCR, scadent in 2013, in valoare de 33.000 de euro. La zece zile dupa ce devine Premier, în data de 17 mai 2012, Victor Ponta îi dă masina deputatului PSD Andrei Dolineaschi, prin ‘cesiune leasing + 18.000 de euro’, potrivit declaratiei de avere a lui Victor Ponta din 07.06.2012 (facsimil jos).

content-image

content-image

content-image

În declarația de avere a lui Andrei Dolineaschi din 13.06.2012 apare achiziția unui Autoturism Mitsubishi Lancer” fabricat in 2008, dobandit in 2012 prin ‘Preluare Leasing’. În declarația de avere a lui Andrei Dolineaschi nu apare că i-a dat lui Victor Ponta cei 18.000 de euro declarați de Premier. În aceeasi declaratie de avere apare un credit în valoare de 30.000 de euro, fara data scandenta, contractat de deputatul PSD tot in 2012 de la ‘persoane fizice’.

content-image

content-image

Dolineaschi: I-am dat 18.000 de euro lui Victor Ponta

Contactat de stiripesurse.ro pentru a lămuri situația de mai sus, deputatul PSD a declarat că i-a dat cei 18.000 de euro lui Victor Ponta. Redam mai jos dialogul integral purtat cu Andrei Dolineaschi pe această temă:

Andrei Dolineaschi: Am achiziționat mașina, am preluat leasingul de la dl Victor Ponta în luna mai 2012, în care am dat un avans, i-am dat banii pe care mi....am stabilit un pret al masinii care daca se verifica in toate cataloagele internationale o masina la asemenea valoare avea costul in jur de 36.000 de euro cu kilometri, cu toate dotarile ei, masina noua ajungea in jur de 36.000 de euro. Am dat banii pentru masina iar restul am preluat leasingul mai departe, achitandu-l integral. Iar ca sume pentru achizitionarea acestui automobil am facut imprumuturi de la mai multe persoane fizice.

Stiripesurse.ro: Faptul ca i-ati dat 18.000 de euro lui Victor Ponta unde figureaza in declaratia de avere?

Andrei Dolineaschi: Pai sunt niste rubricute speciale in declaratia de avere in care spune ca achizitionezi un bun si dupa aia justificarile de unde ai avut acei bani sa achizitionezi acel bun. Am declarat, am completat declaratiile de avere, efectiv, la căsuțe.

Stiripesurse.ro: La căsuțe scrie doar ‚preluare leasing’ nu scrie si plata a 18.000 de euro, asa cum scrie la Victor Ponta. Ma intereseaza sa stiu de ce nu figureaza si la dumneavoastra aceasta suma de 18.000 de euro

Andrei Dolineaschi: Pai pentru ca asta e declaratia de avere, am completat casutele asa cum spune acolo. Oricum, este informatie transparenta, de trei ani este acolo, in care dl Victor Ponta are in declaratia de avere ca a incasat de la mine 18.000 si eu ca am preluat leasingul de la dl Victor Ponta. Normal, declaratiile de avere le-am completat rubrica cu rubrica, cum fac de ani de zile.

Stiripesurse.ro: Intrebarea este de unde isi poate da seama o persoana care se uita in declaratia dumneavoastra de avere ca dumneavoastra i-ati dat suma de 18.000 de euro dlui Victor Ponta pentru acel Mitsubishi?

Andrei Dolineaschi:  Ma scuzati, este o coroborare intre o declaratie de avere a unei persoane si a altei persoane. La dl Victor Ponta figureaza si la mine figureaza, deci e simplu, Doamne iarta-ma.

Stiripesurse.ro: Eu nu gasesc suma 18.000 de euro catre dl Victor Ponta in declaratia dumneavoastra de avere.

Andrei Dolineaschi:  Dar figureaza in declaratia sa de avere.

Stiripesurse.ro: Nu trebuie sa figureze si in a dumneavoastra?

Andrei Dolineaschi:  Dle Dancu, uitati-va cu atentie in declaratiile de avere, daca mi s-ar fi cerut intr-o rubricuta acolo sa spui cui i-am dat, cand am dat, la ce ora am dat si in ce forma, as fi facut-o cu draga inima.

Stiripesurse.ro:  Nu trebuie sa declarati, daca ati dat bani cuiva, ca ati dat acei bani?

Andrei Dolineaschi: Pai banii respectivi sunt luati ca imprumuturi de la persoane fizice, dupa care am avut eu o masina, am vandut-o ulterior, mi-am mai recuperat,am mai achitat din datoriile respective.

Mașina, în dosarul Premierului

Înainte de preluarea mașinii de către Andrei Dolineaschi, autoturismul a fost folosit gratuit, potrivit DNA, de catre Victor Ponta.

DNA menționează în cererea de ridicare a imunității lui Victor Ponta, printre altele, că societatea de avocatura SCA „Șova și Asociații” i-a dat lui Victor Ponta dreptul de folosința gratuită un autoturism Mitsubishi Lancer Evolution 10, iar ulterior Victor Ponta, ajuns Premier, l-a desemnat ministru pe Dan Șova, aceste fapte fiind încadrate de procurori ca fiind ‘conflict de interese’.

“În perioada 11.11.2008 - iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societății de avocați, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocați a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei. În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați”, se arată în comunicatul DNA.

Masina Mitsubishi Lancer Evo 10, în curtea PSD (foto Gandul.info):

content-image

Sursa foto: Gazeta de Botosani

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.