Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacția prin care Mazarine preia unele active ale OMV Petrom este analizată de Consiliul Concurenței

consiliul concurentei

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Mazarine Energy România preia unele active aparținând OMV Petrom, active reprezentând câmpuri petrolifere deținute în prezent de către OMV Petrom, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri informează mediafax.

„Anul trecut, Consiliul Concurenţei a autorizat o operaţiune similară între cele două companii, prin care Mazarine Energy România SRL a preluat de la OMV Petrom drepturile și obligațiile care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune, împreună cu bunurile, drepturile reale și angajații implicați în exploatarea câmpurilor petrolifere”, a anunțat Autoritatea de Concurență, în comunicatul de presă transmis miercuri.

Mazarine Energy România activează, în România, în domeniul dezvoltării și producerii țițeiului şi gazului natural. Mazarine Energy România SRL, subsidiară a Mazarine Energy BV, este controlată de fonduri administrate de companii afiliate Grupului Carlyle. Grupul Carlyle este un administrator de active alternative la nivel mondial.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996) această operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.