Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacție de 3,4 miliarde de dolari - Takeda vinde grupului Novartis un medicament destinat tratării ochilor uscaţi

Everyday Health
medicamente fecale tratament

Takeda Pharmaceutical a convenit vânzarea către grupul elveţian Novartis a unui medicament destinat tratării ochilor uscaţi, pentru 3,4 miliarde de dolari şi posibile plăţi ulterioare de până la 1,9 miliarde de dolari, aceasta fiind prima vânzare efectuată de compania japoneză după preluarea companiei britanice Shire, transmite Reuters.

Takeda intenţionează să vândă active în valoare de 10 miliarde de dolari pentru a reduce datoriile acumulate pentru preluarea Shire, convenită în ianuarie, care a plasat-o între primii zece mari producători de medicamente din lume în funcţie de vânzări, dar şi între cei mai îndatoraţi.

Vânzarea medicamentului Xiidra pentru tratarea ochilor uscaţi, care face parte din portofoliul Shire, ar urma să fie finalizată în a doua jumătate a acestui an, au anunţat Takeda şi Novartis într-un comunicat.

Xiidra, aprobat să trateze semne şi simptome de ochi uscaţi în Statele Unite, Canada şi Australia, va îmbunătăţi portofoliul Novartis de medicamente destinate tratării părţii frontale a ochilor.

Sindromul ochilor uscaţi apare atunci când lacrimile nu lubrifiază corespunzător ochii şi, dacă nu este tratată, această afecţiune devine extrem de dureroasă, conducând la afectarea permanentă a corneii şi a vederii. Această boală afectează un număr estimat de 34 de milioane de persoane în Statele Unite, potrivit Novartis.

Compania elveţiană a arătat că va prelua aproximativ 400 de angajaţi asociaţi cu Xiidra, care în 2018 a generat venituri de circa 400 de milioane de dolari.

Takeda a mai anunţat că vinde TachoSil, un plasture chirurgical destinat controlului sângerării, companiei Ethicon, pentru circa 400 de milioane de dolari.

Acţiunile Takeda au crescut cu până la 3,3% în urma informaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.