Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacție ISTORICĂ: Uber și Volvo au bătut palma. Scopul este de a crea o flotă uriașă de mașini

metropotam.ro
Uber

Uber şi Volvo au anunţat un parteneriat prin care producătorul suedez va livra către Uber 24.000 de maşini autonome, informează news.ro.

În perioada 2019 – 2021, în proprietatea Uber vor intra 24.000 de SUV-uri XC90, care vor forma aşa-numita flotă de maşini autonome pe care compania americană le va pune la dispoziţia utilizatorilor săi.

Modelul XC90 în cauză, al cărui preţ începe de la 45.750 de dolari, a fost proiectat de inginerii ambelor companii, iar Volvo urmează să-şi lanseze propriile automobile complet autonome în 2021.

Tudor Chirilă, ieșire FURTUNOASĂ: 'Ce naiba ne-a adormit acum de nu mai putem să protestăm ca atunci'

Uber şi Volvo au un parteneriat care datează din august 2016, iar Uber a testat până acum modelul XC90 în oraşul american Pittsburgh. De asemenea, Uber mai deţine o flotă redusă numerică de maşini autonome, model Ford Fusion.

Ambiţiile Uber în domeniul maşinilor autonome nu sunt o noutate. Compania americană a încercat să folosească maşini autonome în San Francisco, la finele anului trecut, dar proiectul a fost abandonat din cauza faptului că maşinile nu au putut fi înregistrate la autoritatea locală.

Aventura cu maşini autonome a Uber a fost presărată şi cu alte incidente. În luna martie a acestui an, un autovehicul autonom al companiei a produs un accident grav.

Cei de la Uber sunt acuzaţi de Waymo, divizia de maşini autonome a Google, de furtul de tehnologie, un proces între cele două companii fiind inevitabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.