Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tranzacție record pentru un artist stradal - Mona Lisa realizată din cuburi Rubik, adjudecată la Paris pentru 480.000 de euro

National Geographic
Leonardo da Vinci

Lucrarea "Rubik Mona Lisa" (2005), realizată din aproape 330 de cuburi Rubik de Invader, a fost adjudecată pentru 480.000 de euro, duminică seară, la Artcurial, un record mondial pentru seria de "tablouri-obiect" ale artistului stradal, a anunţat casa de licitaţii, citată de AFP.

Reinterpretarea celebrului tablou al lui Leonardo da Vinci în cuburi Rubik, este în întregime compusă din aceste cuburi 3D, obiect emblematic al anilor '80.

Invader, pe numele adevărat Franck Slama, a devenit cunoscut datorită "invaziilor" de pe străzile din peste 65 de oraşe în 33 de ţări. El a dat chiar şi un nume curentului ce caracterizează operele sale drept "tablouri-obiect": "rubikcubism". "Rubik Mona Lisa" va deveni prima lucrare dintr-o nouă serie ce reproduce tablouri din istoria artei: "Rubik Master Pieces".

De la tabloul "Dejun pe iarbă" a lui Edouard Manet, la "Originea lumii", de Gustave Courbet, Invader a reprodus deja diverse pânze în cuburi Rubik. Din 2005, numeroase expoziţii i-au fost consacrate lui Invader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.