Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traseul cicloturistic Emil Cioran din județul Sibiu a fost modernizat de membrii asociației Tură în Natură

bigstockphoto.com
bicicliști

Traseul cicloturistic Emil Cioran din județul Sibiu a fost modernizat de membrii asociației Tură în Natură. Aceștia au montat de-a lungul traseului marcaje de orientare noi nouțe. De asemenea, o lucrare de artă dedicată filozofului român a fost amplasată în vecinătatea traseului turistic, anunță MEDIAFAX.

Traseul cicloturistic Emil Cioran este primul de acest tip amenajat de membrii asociației Tură în Natură. El a fost deschis în 2012, iar anul acesta a fost modernizat. Acum traseul are marcaje și săgeți indicatoare noi nouțe.

„În afară de celebrul semn C de culoare albastră, care indică faptul că biciclistul se află pe un traseu cicloturistic de dificultate ușoară, anul acesta am adăugat ca marcaj și simbolul bicicletei, de culoare albastră, pentru a ajuta la orietarea mai buna a bicicliștilor în condițiile în care mai multe trasee de cicloturism se întâlnesc sau se suprapun parțial. Tot pentru orientarea mai bună a biciclistilor am montat de-a lungul traseului 37 de săgeți și 8 stâlpi cu săgeți indicatoare în punctele importante ale traseului. 4 panouri informative vor fi amplasate pe parcursul traseului pentru a oferi bicicliștilor care îl străbat informații despre zona parcursă”, au anunțat reprezentanții asociației.

Citește și: Gabriela Firea îi bate obrazul lui Ludovic Orban: ‘Este proiectul pe care eu, împreună cu Institutul Matei Balș, condus de profesorul Adrian Streinu-Cercel, l-am inițiat încă din primăvară’ .

Pentru a cinsti amintirea filozofului Emil Cioran, artistul Ștefan Crețu a realizat o lucrare cu titlul Emil Cioran - Filozof si Biciclist, care a fost amplasată în fața Căminului Cultural din localitatea Rășinari.

Actiunea de remarcare a traseului cicloturistic Emil Cioran a fost realizată de Asociația Tură în Natură din Sibiu în parteneriat cu Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari și a fost finanțată de primăria Rășinari prin Agenda Culturala 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.