Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traseul de la semințe de legume la mese îmbelșugate, unul plin de satisfacții!

stiripesurse.ro
legume seminte

Legumele reprezintă una dintre cele mai sănătoase categorii de alimente și, în același timp, au un gust deosebit, care îmbogățește numeroase rețete. Prin urmare, tot mai mulți pasionați de grădinărit aleg să cultive semințe de legume, pentru ca apoi să se poată bucura de o masă la care au folosit ingrediente produse de ei înșiși.

Dacă ești un cultivator pasionat, trebuie să știi că alimentul final, care ajunge pe masă, depinde – ca gust și calitate – de tipul de semințe pe care le-ai folosit. Iată câteva alegeri potrivite pentru a avea parte de rezultatele dorite, după fiecare însămânțare!

Cum obții o recoltă bogată de castraveți?

Castraveții se numără printre cele mai apreciate legume, datorită conținutului mare de apă, care oferă un grad ridicat de hidratare a organismului. Se remarcă, de asemenea, prin numărul redus de calorii, în paralel cu conținutul ridicat de vitamine și minerale, printre care vitamina A, B și C, acid folic, calciu, magneziu, potasiu, zinc și siliciu.

Pentru a obține recolta dorită, trebuie să cumperi seminte legume care asigură următoarele avantaje:

• productivitate ridicată obținută inclusiv în condițiile unei plantări timpurii;

• eficiență și ușurință în aplicarea pesticidelor;

• costuri reduse ale lucrărilor în verde;

• producții foarte ridicate și o calitate înaltă a fructelor, care nu au gust amar.

Printre soiurile apreciate de majoritatea legumicultorilor se numără un hibrid partenocarpic de tip multifruct, cu țepi, destinat cultivatorilor interesați atât de producții foarte ridicate, cât și de calitatea excelentă a fructelor. Un avantaj este reprezentat de faptul că lăstarii laterali nu se dezvoltă foarte puternic, ceea ce reduce cu aproximativ 15-20 % lucrările în verde, care constau în ciupirea lăstarilor.

Numeroasele întrebuințări ale cepei și beneficiile aduse de consumul său

O altă categorie de semințe de legume plantate de numeroși producători este reprezentată de cele de ceapă, un ingredient care este nelipsit din orice bucătărie, indiferent de specificul acesteia. Ea oferă savoare mâncărurilor și, în plus, conține mari cantități de vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 și magneziu. Prin urmare, stimulează digestia, reduce nivelul colesterolului, susține creșterea imunității și aduce numeroase alte beneficii pentru starea generală de sănătate.

Pentru o recoltă bogată, poți să alegi, dintre diferitele tipuri de semințe de legume, un soi de ceapă roșie foarte productiv, cu o perioadă de vegetație semilungă, cuprinsă între 130 și 140 de zile. Bulbul este sferic, pulpa are un gust plăcut, puțin iute și se pretează îndeosebi pentru consum în stare proaspătă și în salate.

content-image

Ce preferi: ardei gras, capia sau gogoșar?

Ardeiul reprezintă o altă plantă prezentă în multe feluri de mâncare, astfel încât este preferată și de cultivatorii de semințe de legume. Varietatea este foarte mare, de la ardei capia, gras și gogoșar la diferitele tipuri de ardei iute.

De exemplu, soiul cunoscut sub numele de Ureche de elefant este foarte rezistent la boli, iar în condiții optime de cultură poate să ajungă la producții de 50 până la 60 de tone pe hectar. Fructele sunt mari, de 150 până la 250 de grame, de un verde închis care, la maturitate, se transformă în roșu intens.

Poți alege, de asemenea, un soi de ardei gras semitimpuriu cu fructe conice, de culoare alb-gălbuie. Pulpa este groasă și cu gust dulce, apreciat de numeroși consumatori.

Dacă alegi semințe legume potrivite, vei avea parte de mâncăruri care îți vor răsfăța papilele gustative și, în același timp, te vor menține sănătos!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.