Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trasport URIAȘ cu țigări de contrabandă, confiscat în Portul Constanța

Politia de Frontiera
tigari

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au confiscat, în Portul Constanţa, peste 240.000 de pachete cu ţigări nedeclarate aflate într-un container sosit din Rusia pentru o firmă din Republica Moldova, informează, sâmbătă, un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Combaterea Criminalităţii Organizate Porturi Maritime al Inspectoratului General al Poliţiei Române şi cei ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au confiscat peste 240.000 pachete cu ţigări nedeclarate aflate într-un container, informează Agerpres. 

Firma de comisionar vamal a recurs la această metodă pentru a nu plăti garanţia pentru tranzit vamal în cuantum de peste 13.000.000 lei.

"În data de 16 aprilie, în urma unor activităţi informative desfăşurate de către poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi Serviciului Combaterea Criminalităţii Organizate Porturi Maritime din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat un control fizic comun asupra unui container, sosit din Rusia pentru o firmă din Republica Moldova. Conform datelor declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, containerul conţinea 4.920 pachete cu ţigări, pentru care a fost calculată o garanţie pentru tranzit vamal în cuantum de 266.371 lei. În urma verificărilor s-a stabilit că documentele prezentate nu corespund cu realitatea, în fapt fiind descoperită cantitatea totală de 246.000 pachete de ţigări pentru care garanţia vamală s-ar fi ridicat la peste 13.000.000 lei. Întreaga cantitate nedeclarată (241.080 pachete cu ţigări), în valoare de 3.857.280 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi introducerii acesteia în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.