Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratament revoluționar împotriva cancerului la prostată: Pacienții își revin în numai două săptămâni

Tion
cancer

Un tratament revoluționar împotriva cancerului de prostată este în curs de implementare în Marea Britanie. Pacienții pot fi tratați într-o singură zi și pot reveni la activitățile normale în două săptămâni. Un tratament revoluționar pentru cancerul de prostată este implementat în clinicile Sistemului Național gratuit de Sănătate (NHS) din întreaga Marea Britanie, relatează BBC.

Tratamentul cu utrasunete focalizate de înaltă intensitate (HIFU) folosește unde sonore de înaltă frecvență pentru a distruge tumorile cu efecte secundare mult mai ușoare decât terapiile tradiționale pentru cancerele mai avansate.

Pacienții pot fi tratați într-o singură zi și se pot întoarce la activitățile normale în două săptămâni, dar se bucură de rate de succes similare cu procedurile mai invazive.

Anterior, HIFU a fost disponibil în Marea Britanie doar în centrele specializate din Londra și din zonele învecinate, dar organizația Prost8 a depus eforturi pentru a-l extinde la nivel național.

Prima unitate din afara capitalei se deschide la Royal United Hospitals Bath, dar Prost8 lucrează la deschiderea altor centre de tratament la The Queen Elizabeth Hospital din King's Lynn, la Royal Liverpool University Hospital și la Victoria Hospital din Fife, Scoția.

Philip Keevil, președintele Fundației britanice pentru Ultrasunete Focalizate (UKFUSF), a declarat: "HIFU este doar o formă de ultrasunete focalizate - o tehnologie medicală terapeutică non-invazivă care transformă tratamentul unui număr de afecțiuni medicale, inclusiv multe tipuri de cancer și boli ale creierului”.

În afară de cancerul de prostată, tehnologia HIFU (ultrasunete focalizate de mare intensitate) are peste 30 de aprobări de reglementare în întreaga lume și se află în diferite stadii de cercetare și dezvoltare pentru peste 170 de boli și afecțiuni.

Aproximativ 52.000 de bărbați sunt afectați de cancerul de prostată în fiecare an în Marea Britanie, iar aproximativ 12.000 dintre aceștia ar putea beneficia de rezultate mai bune în ceea ce privește funcția urinară, intestinală și sexuală dacă ar fi tratați cu HIFU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.