Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratamente stomatologice în București - Sute de copii din Capitală au scăpat de carii după ce le-au fost sigilați molarii

captura facebook
Andreea Banica dinti 2

La stomatolog, fără frică și fără durere. 600 de copii din București au scăpat de grija cariilor în cabinetele școlare, unde în ultimele două luni au beneficiat gratuit de sigilarea molarilor permanenți. Procedura este simplă, dar poate fi realizată doar cu acordul scris al părinților, notează stiriletvr.ro

Gruia va împlini 10 ani peste câteva zile și este unul dintre cei mai curajoși elevi de la Școala Nr.79 din București. A mers la cabinetul stomatologic din școală de la primele carii și spune că și-a învățat lecția: își periază dinții de două ori pe zi și a redus porția de dulciuri.

Între șase și opt ani apar primii dinți permanenți, numiți și "molarii de şase ani". Cu un simplu tratament, aceștia pot fi protejați de carii.

În București, tratamentul se face gratuit în cele 144 de cabinete școlare.

Părinții trebuie să verifice pe site-ul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale cabinetul de care aparțin și să-și dea acordul pentru tratament.

De la începutul anului școlar, 600 de elevi și-au sigilat molarii. În total, 17.000 de copii au beneficiat de tratamente gratuite.

Aceste mici intervenții îi feresc de probleme mai mari la maturitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.