Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratativele dintre Iran, Rusia și Turcia au dus la evitarea unui război în Idlib, considera ministrul iranian de externe

ABC News
atac siria damasc racheta

Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a declarat marți prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter că discuțiile diplomatice dintre Iran, Turcia și Rusia au prevenit cu succes un război în provincia Idlib din nord-vestul Siriei, relatează Reuters preluată de news.ro

„Discuțiile diplomatice intense din ultimele săptămâni din timpul vizitelor mele în Ankara și Damasc, urmate de summitul dintre Iran-Rusia-Turcis din Teheran și întâlnirea din Soci au avut succes”, a declarat ministrul.

„Discuțiile au reușit să prevină un război în Idlib și avem o dorință puternică de a combate terorismul. Diplomația funcționează”, a adăugat Zarif.

De asemenea, oficialii iranieni salută decizia președinților Rusiei şi Turciei, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan, au decis luni constituirea unei zone demilitarizate în provincia siriană Idlib. Măsura are rolul separării militarilor sirieni de combatanţii insurgenţi. În zona demilitarizată vor patrula militari turci şi ruşi.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.