Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traton, divizia de camioane comerciale, va plăti 3,7 miliarde de dolari pentru a achiziţiona restul acţiunilor de la Navistar International

facebook.com
lobby bani

Traton, divizia de camioane comerciale a grupului german Volkswagen AG, va plăti 3,7 miliarde de dolari în numerar pentru a achiziţiona restul acţiunilor pe care nu le are la compania americană Navistar International, o tranzacţie care va duce la crearea unui producător auto global, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În 2016, Volkswagen a achiziţionat o participaţie de 16,60% la producătorul american de camioane, iar în prezent deţinea aproape 16,80%. Obiectivul celor două companii era să colaboreze în domeniul achiziţiilor şi al dezvoltării tehnologiei, pentru a-şi reduce anual costurile cu 200 de milioane de dolari.

Luna trecută, Traton a majorat oferta de la 43 de dolari pe acţiune la 44,5 de dolari per titlu, pentru a-şi extinde prezenţa pe piaţa camioanelor din America de Nord. Tranzacţia evaluează Navistar la aproximativ 4,4 miliarde de dolari.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor trage semnalul de alarmă! Iată ce animale sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor

Acţionarii majoritari ai Navistar, inclusiv miliardarul Carl Icahn şi fondul speculativ MHR Fund Management, au votat în favoarea tranzacţiei, a precizat producătorul american de camioane.

Pentru a finanţa tranzacţia, grupul Volkswagen va acorda Traton un împrumut de 3,3 miliarde de euro, care va fi achitat în următoarele 12-18 luni.

Producătorii de camioane din întreaga lume se confruntă cu dificultăţi din cauza costurilor ridicate pentru dezvoltarea noilor modele şi a scăderii activităţii în industrie. Ei sunt forţaţi să facă noi alianţe pentru a împărţi costurile. În 2017, Navistar şi VW au anunţat că vor colabora în vederea dezvoltării camioanelor electrice.

Traton include brandurile europene de camioane comerciale MAN, Scania şi Volkswagen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.