Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trebuiau să îi îngrijească, dar i-au infectat: Zeci de bătrâni au COVID-19, de la îngrijitori! Focar într-un cămin unde sunt 300 de persoane

coronavirus covid covid-19

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța a fost declarat focar de COVID-19, după ce au fost confirmate 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 32 sunt beneficiari.

Cele 39 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate de la finalul săptămânii trecute și până în prezent. Este vorba de 32 de beneficiari și șapte angajați, anunță, marți, Prefectura Constanța.

Citește și: Traian Băsescu, atac la Gabriela Firea: Cineva încerca să prezinte Podul Ciurel ca pe o mare realizare, iar podul nu-i terminat

„Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru altă patologie. Ulterior, au fost testați colegul de cameră al bătrânului, dar și două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive”, potrivit sursei citate.

În urma confirmării primelor cazuri, DSP Constanța și conducerea centrului au luat hotărârea ca toate cele peste 300 de persoane (beneficiari și personal), să fie testate și astfel au mai fost confirmate alte 35 de persoane cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și: Tăriceanu: ‘I-aș ruga pe Iohannis, pe Orban, pe Cîțu să încerce să trăiască cu 1.000 de lei pe lună’

Conform sursei citate, cei 39 de pacienți sunt asimptomatici, internați în spitalele din județ.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța au fost realizate acțiuni de nebulizare și dezinfecție a suprafețelor, măsuri puse în aplicare de conducerea centrului de bătrâni.

DSP Constanța a început o anchetă epidemiologică.

Citește și: Doctorul Monica Pop a răbufnit: Nu-i credeți pe fățarnici! Neagă public existența Covid, dar dau repede din coate pentru a face rost de medicamente .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.