Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Trebuie interzis prin lege ca organele judiciare să cenzureze decizia de oportunitate' VIDEO

oprisan

Seful liderilor de Consilii Judetene din Romania spune ca nu mai trebuie lasat niciun organ judiciar sa se pronunte pe decizia de oportunitate a unui Consiliu Local sau Consiliu Judetean.

"Sa ne intelegem foarte clar. Activitatea DNA trebuie sa functioneze. DNA e o institutie necesara, cei care fura de la comunitate trebuie sa mearga la inchisoare. Eu cred ca colegii mei nu sunt ingrijorati din acest punct de vedere. In schimb trebuie discutat in mod public cu CSM, cu Ministerul Public, cu Parlamentul, cu toate celelalte componente ale sistemului de justitie, societate civila, ONG-uri, este legat de pana unde merge cenzura privind legalitatea, pentru ca noi vorbim de legalitate si organele judiciare din Romania trebuie sa aiba dreptul pe buna dreptate sa cenzureze legalitatea, nu oportunitatea deciziei administrative in plan guvernamental si in plan local. De la deciziile, decretele emise de Presedintele tarii, de la Hotararile de Guvern, ordinele ministrilor pana la hotararile Consiliilor Locale si Consiliilor Judetene, trebuie sa interzicem strict prin lege ca nu poate niciun organ judiciar al statului sa cenzureze decizia de oportunitate si de aici vine ingrijorarea functionarilor publici, care semnand documente legale au trebuit ulterior sa dea explicatii.

Nu poate niciun organ judiciar din Romania sa se pronunte pe decizia de oportunite a unei autoritati din Romania, pentru ca decizia de oportunitate nu poate sa o cenzureze decat electoratul, o data la patru ani, daca a fost oportun sa marim sau sa micsoram salariile, sa cumparm nu-stiu-ce obiectiv pentru cetateni.

Aici e vorba de ansamblul legislativ in care trebuie procedat asa cum CCR a consfintit ca sunt foarte multe articole neconstitutionale in Codurile Penale, si legea Curtii de Conturi are lacunele ei", a declarat, miercuri, presedintele UNCJR, Marian Oprisanm inaintea unei intalniri cu toti colegii sai presedinti de CJ-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.