Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trecutul politic al bărbatului care s-a sinucis la Ambasada Rusiei: Fost șef de cabinet al lui Băsescu, fost secretar de stat

bogdan draghici

Un șofer a intrat miercuri dimineața cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei la București. Mașina a luat foc, iar șoferul a murit. Potrivit Poliției Capitalei, incidentul a avut loc miercuri dimineața în jurul orei 6.00. La volan se afla un bărbat pe nume Bogdan Drăghici, condamnat ieri la 15 ani de închisoare pentru că și-ar fi agresat sexual fiica vitregă.

Bogdan Drăghici era cunoscut publicului drept președintele unei asociații care se lupta pentru drepturile taților. El a avut încă și un trecut politic: a ocupat funcții de la șeful unui sindicat al funcționarilor publici, șeful de cabinet al primarului Traian Băsescu și susținător al acestuia, apoi a trecut în conducerea Institutului Național de Administrare, ca director adjunct, demnitar cu rang de secretar de stat. De acolo a fost demis abia în 2005 de către Vasile Blaga, transmite realitatea.net.

Drăghici a obținut și atestatul de detectiv particular. Bărbatul a trecut și printr-un divorț răsunător în care și-a acuzat fosta soție că ar avea sifilis și că i-ar fi răpit fiica. Fosta soție obținuse inițial custodia exclusivă a fiicei.

Bogdan Drăghici s-a căsătorit cu Helen în 2008, a doua sa soție. Medic de profesie, aceasta avea două fiice din prima căsătorie, una de 5, cealaltă de 3 ani. Helen avea să povestească mai târziu că bărbatul a impresionat-o, la vremea respectivă, prin determinarea cu care s-a luptat pentru a obține custodia fiicei pe care, la rândul lui, o avea dintr-o căsătorie anterioară.

De profesie expert jurist, bărbatul ar fi avut stari de depresie. A fost condamnat, ieri, 5 aprilie, la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru că și-a violat fiica. Hotărârea este în prima instanță, iar următorul termen la instanță, într-un al doilea dosar, era 11 aprilie 2022.

Bogdan Drăghici este acuzat de fapte de agresiune sexuală şi de una de viol, ambele în formă continuată şi produse faţă de minori. Arestat pentru 29 de zile la data de 21 august 2019, Bogdan Drăghici a stat în arest nu mai puțin de 13 luni. În plus, acesta s-a ales cu sechestru pe toate conturile bancare, dar și pe alte bunuri, în așa fel încât averea lui să fie la dispoziția instanței în vedera acoperirii daunelor, în codițiile în care fiica vitregă abuzată s-a constituit parte civilă și îi solicită 50.000 de euro.

Într-un al doilea dosar era acuzat că a agresat sexual o altă fetiță, prietenă a fiicei sale. Drăghici Gheorghe Bogdan avea interdicția de a părăsi țara, până la data de 26 mai 2022 și se afla sub control judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.