Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei avioane militare americane încărcate cu apă, produse alimentare şi medicamente vor ajunge în Liban

Agerpres
explozie Beirut Liban

Armata americană a anunţat joi trimiterea a trei transporturi cu apă, produse alimentare şi medicamente în Liban, la două zile după exploziile violente care au devastat Beirutul şi au lăsat mii de persoane fără adăpost, potrivit AFP.

Generalul Franck McKenzie, şeful Comandamentului central al SUA (Centcom), care acoperă întregul Orient Mijlociu, i-a telefonat joi preşedintelui libanez Michel Aoun pentru a-l informa în legătură cu trimiterea acestui ajutor, potrivit purtătorului său de cuvânt, comandantul Bill Urban, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! Câți bani vor primi părinții pe perioada în care stau acasă cu copilul

Trei avioane militare C-17 încărcate cu alimente, apă şi produse medicale sunt gata de plecare, a precizat acelaşi purtător de cuvânt într-un comunicat.

Generalul McKenzie a indicat că SUA sunt pregătite să continue această asistenţă pentru libanezi în urma acestei 'cumplite tragedii', în parteneriat cu armata libaneză, Ambasada SUA în Liban şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), se arată în comunicat.

Provocate marţi de o cantitate uriaşă de nitrat de amoniu abandonat în portul din Beirut, deflagraţiile violente, cele mai grave produse în Liban, s-au soldat cu cel puţin 137 de morţi şi aproximativ 5.000 de răniţi.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Sute de mii de persoane au rămas fără adăpost, în timp ce zeci de persoane sunt în continuare date dispărute.

Exploziile au distrus şi avariat cartiere întregi din Beirut, în condiţiile în care Libanul se confrunta deja cu o criză economică şi socială fără precedent, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.