Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei bărbați au fost arestați după ce au înșelat mai mulți oameni prin metoda accidentul

houstonchronicle.com
extradare catuse

Trei bărbaţi, din Vrancea şi respectiv din Galaţi, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de mai multe infracţiuni de înşelăciune prin metoda "accidentul", cu un prejudiciu total ce depăşeşte 54.000 lei, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES, de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, un bărbat de 36 de ani, aflat în penitenciar, este bănuit că, în perioada 21 februarie - 10 iulie 2018, ar fi contactat telefonic victimele şi, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei acestora într-un accident rutier sau un incendiu, le-ar fi solicitat diverse sume de bani, pretinzând, în mod nereal, că ar deţine calităţi oficiale şi le-ar putea oferi ajutor, scrie Agerpres.

Doi complici ai acestuia, în vârstă de 25 respectiv 31 ani, s-ar fi deplasat la domiciliile persoanelor vătămate sau în alte locuri prestabilite şi ar fi ridicat sumele de bani pretinse la telefon de bărbatul de 36 de ani, se mai arată în comunicatul de presă.

În aceeaşi perioadă, bărbatul de 36 ani ar fi încercat să inducă în eroare alte 7 persoane, însă acestea nu au dat curs solicitării, anunţând poliţia. De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că acesta ar fi introdus în penitenciar, în mod ilicit, telefoane mobile şi cartele SIM, pe care le-ar fi folosit la comiterea înşelăciunilor.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, sub coordonarea procurorilor, au propus luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile faţă de cei 3 bărbaţi, iar instanţa de judecată a admis solicitarea.

Poliţiştii au beneficiat de sprijinul Direcţiei de Prevenire a Criminalităţii şi Terorismului din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.