Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei bărbaţi, reţinuţi pentru că ar fi şantajat administratorii a două cluburi din Bucureşti

huffingtonpost.co.za
catuse

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au reţinut, marţi, pentru 24 de ore, trei bărbaţi, iar un al patrulea este cercetat în arest preventiv, mandat primit într-o altă cauză, pentru că ar fi şantajat administratorii a două cluburi din Centrul Vechi.

Potrivit DGPMB, poliţiştii au pus în aplicare, marţi, cinci mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţul Dolj, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor şi mărturie mincinoasă.

"Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, începând cu luna mai, patru bărbaţi, cu vârste între 26 şi 48 de ani, ar fi exercitat acte de constrângere şi intimidare asupra a doi administratori, legate de instituirea interdicţiei de a angaja alt personal pe linie de pază la două cluburi din Sectorul 3", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis Agerpres.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii ar fi determinat persoanele vătămate să le remită în mod injust foloase de natură patrimonială.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi păgubiţi ar fi administratorii cluburilor Paradise şi Buddha din Centrul Vechi al Capitalei.

Pe data de 28 mai, întrucât reprezentanţii localurilor nu mai doreau să apeleze la serviciile bănuiţilor pentru asigurarea pazei, unul dintre bărbaţi ar fi exercitat acte de constrângere psihică asupra unui administrator de club, în scopul obţinerii în mod injust de foloase patrimoniale.

"Ulterior, în luna iunie, doi dintre bănuiţi ar fi exercitat acte cu caracter intimidant şi de constrângere asupra unuia dintre administratori, în încercarea de a-l determina să dea declaraţii mincinoase, favorabile pentru aceştia în cadrul unui dosar penal şi să nu prezinte probe necesare soluţionării cauzei", arată sursa citată.

Pe 30 august, fiind audiat în calitate de martor într-un dosar penal, administratorul clubului ar fi negat actele de constrângere psihică efectuate asupra sa şi a reprezentanţilor clubului în scopul obţinerii în mod injust de foloase patrimoniale. El a susţinut, totodată, că bănuiţii nu erau agenţi de pază la clubul respectiv.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Investigaţii Criminale şi Serviciului Acţiuni Speciale şi de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor şi mărturie mincinoasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.