Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei bistrițeni, cercetați pentru contrabandă cu arme și braconaj cinegetic

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Trei bistriţeni din comuna Parva sunt cercetaţi de către poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme, braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, potrivit buletinului de presă remis, marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, informează agerpres.ro

La sfârşitul săptămânii trecute, Judecătoria Bistriţa a confirmat arestarea pentru 30 de zile a unui bărbat de 36 ani din Parva, pe numele căruia a fost emis anterior un mandat european de arestare pus în executare de autorităţile din Germania şi care este bănuit că, în perioada 2012-2016, ar fi introdus ilegal în România patru arme letale de vânătoare. 

Ca urmare a extinderii cercetărilor, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare pe raza localităţii Parva, în urma cărora două persoane, respectiv un bărbat de 45 ani şi o femeie de 31 ani, au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri. 

"Bărbatul este bănuit că în perioada 2013 - 18 februarie 2016 ar fi deţinut ilegal o armă letală de vânătoare şi 116 cartuşe aferente. Faţă de bărbatul de 45 ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat ulterior instanţei, care a dispus arestul la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Femeia de 31 ani este bănuită că în perioada 2013-2014 ar fi deţinut ilegal două arme letale de vânătoare. Faţă de femeie, Parchetul a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", se precizează în comunicatul IPJ. 

Cercetările în acest dosar sunt continuate de Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale, al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, al Serviciului de Acţiuni Speciale, al Poliţiei oraşului Beclean şi al Poliţiei oraşului Năsăud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.