Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei bucureșteni au primit o nouă șansă la viață după o prelevare de organe: în total cinci pacienți din România au fost salvați

medici operatie

La Spitalul Județean de Urgență Deva a avut loc a treia prelevare de organe și țesuturi din acest an, a anunțat joi Agenția Națională de Transplant. În urma acesteia, cinci pacienți a căror viață depinde de un transplant de ficat, rinichi sau cornee au fost salvați, relatează Mediafax.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, prelevarea a fost făcută de la un pacient de 79 de ani, aflat în moarte cerebrală.

La Deva a fost prezentă echipa Institutului Clinic Fundeni, care a realizat intervenţia de prelevare a ficatul. Intervenţia de transplant hepatic a fost realizată cu succes de echipa chirurgicală a Centrului de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni la un pacient pacient critic.

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. În urma transplanturilor realizate de echipele medicale ale institutului alţi doi pacienţi au primit şansa la o viaţă mult mai bună.

Corneea prelevată se va transplanta în cadrul Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice București, ajutând doi pacienţi să-şi recapete vederea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.