Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei călăuze şi şapte cetăţeni din Siria şi Bangladesh descoperiți în compartimentul pentru transport bagajela la PTF Petea

Poliţiştii de frontieră din Petea au depistat un şofer de microbuz care avea ascunşi într-un loc special amenajat în compartimentul pentru transport bagaje şapte cetăţeni din Siria şi Bangladesh, cu intenţia de a-i trece ilegal graniţa în Ungaria.

''În data de 17 mai, în jurul orei 21,45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pe sensul de ieşire din România un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani, din judeţul Timişoara, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, care avea ca destinaţie Austria. În microbuz se mai aflau, în calitate de pasageri, un bărbat de 58 de ani din judeţul Alba şi o femeie, în vârstă de 19 ani, din Timişoara'', se arată într-un comunicat transmis miercuri .

În urma unui control asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat în compartimentul pentru transport bagaje un loc special amenajat, iar în interiorul acestuia au fost descoperiţi ascunşi şapte bărbaţi.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii persoanelor descoperite ascunse, împreună cu şoferul, pasagerii şi microbuzul în cauză, la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că şoferul din Timişoara, precum şi cei doi pasageri sunt călăuzele celor şapte cetăţeni din Siria şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani.

Astfel, cetăţenii români intenţionau să-i ajute pe cei în cauză să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei, precizează sursa citată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şapte cetăţeni străini, precum şi cu privire la infracţiunea de trafic de migranţi pentru cei trei cetăţeni români, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.