Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei capre alpine, doi reni şi o suricată din Olanda au sosit la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

Opinia Timisoarei
gradina zoologica timisoara

Grădina Zoologică din Târgu Mureş are, din 15 aprilie, noi animale: capre alpine, reni, papagali Ara, giboni, pasăre cariama cristata, o zebră şi o suricată. Transportul de animale provenite din patru grădini zoologice face parte din EEP (Programul European pentru Specii Periclitate) şi EAZA (Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor), potrivit news.ro.

Din Parcul Europa Mirlo din Olanda au fost aduse trei capre alpine, doi reni, şi o suricată. Tot din Olanda, din Grădina Zoologică Rhenen au venit doi reni, doi papagali Ara cu aripi galbene, fiind singura pasăre care are culorile tricolorului românesc: roşu, galben şi albastru.

Din Grădina Zoologică Köln, Germania, a sosit o pereche de giboni, fiind primele două primate care sunt găzduite de o grădină zoologică din România.

Din Grădina Zoologică de la Hanovra a sosit o pasăre cariama cristata şi o zebră Grant, care s-a alăturat celorlalte zebre din colecţia Grădinii Zoologice din Târgu Mureş.

Pe lângă animalele aduse din străinătate, Grădina Zoologică din Târgu Mureş s-a îmbogăţit şi cu nou-născuţi. În familia de lemuri sunt trei nou-născuţi. De curând s-a născut şi o maimuţă macac, precum şi un pui de Emu.

Animalele nou sosite din alte grădini zoologice pot fi văzute în padoc, cu excepţia gibonilor, care necesită câteva zile de acomodare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.