Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei căsuțe care vor găzdui 18 copii orfani sunt ridicate la Mănăstirea Turnu

Kidsout
copii pictura

Trei căsuțe care vor găzdui 18 copii orfani sunt ridicate, în această perioadă, la Mănăstirea Turnu din Prahova, cu bani din donații și fonduri proprii. Reprezentanții lăcașului sunt de părere că în două luni lucrările vor fi terminate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Mănăstirea Turnu a primit autorizația de construire pentru căsuțe destinate copiilor orfani.

Lucrările au început în scurt timp pe terenul care se află peste drum de vechile chilii.

Părintele Pavel a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aici se vor construi trei locuințe destinate unui număr de 18 copii fără părinți.

„Aici se vor construi trei căsuțe pentru copii orfani. Trei căsuțe de tip familial. Fiecare căsuță pentru șase copii. Acest proiect este realizat de către mănăstire cu donații și fonduri proprii (…)Fiecare căsuță este prevăzută să adăpostească câte șase copii, doi copii în fiecare cămăruță, fiecare cămăruță este prevăzută cu o baie și are o sală de mese și bucătărioară. Există și o cămăruță pentru supraveghetor. Proiectul se realizează sub binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, a declarat părintele Pavel.

Citește și: Nicușor Dan nu ia în calcul în acest moment să intre în PNL: 'Nu ar fi ok'

Potrivit acestuia, lucrările sunt în grafic și vor fi gata în două luni. Locuințele nu au etaj, iar copilașii care vor ajunge aici vor fi supravegheați în permanență.

„Este o perioadă în care centrele de plasament se vor închide și copiii din centrele mari de plasament se vor muta în astfel de căsuțe de tip familial. Noi am început o colaborare cu DGASPC Prahova. Inițial, prin cabinetul nostru de stomatologie. Medicul stomatolog care lucrează la cabinet, de aproximativ un an de zile, realizează consultații și tratamente copiilor orfani de la casele de plasament din Prahova”, a spus părintele Pavel de la Mănăstirea Turnu.

Iar lucrările nu se vor termina aici.

„Ne-am gândit să realizăm și un centru de zi pentru că acești copii, să aibă parte după orele de școală de o educație specială, de realizare a temelor, activități culturale, pictură, muzică și activități sportive și recreative. Mănăstirea deține destul de mult teren împrejur și ne gândim la un teren de sport”, a afirmat reprezentantul lăcașului.

Cele trei căsuțe vor avea toate câte un nume după ce Mănăstirea a realizat un concurs prin care a rugat credincioșii să vină cu propuneri. Deocamdată nu au fost desemnați câștigătorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.