Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei cehi şi un slovac au murit în urma unei avalanşe

news.ro
avalansa fagaras

Trei schiori cehi şi un altul slovac au murit în urma unei avalanşe produse în Kârgâzstan, o mică ţară muntoasă din Asia Centrală, au anunţat luni Praga şi Bratislava, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Conform media de stat kârgâze, accidentul s-a produs în nord-estul ţării, în apropierea frontierei dintre Kârgâzstan şi Kazahstan, în aceeaşi zonă în care un turist francez şi-a pierdut viaţa în circumstanţe similare, la începutul lunii februarie.

"23 de turişti din Republica Cehă şi din Slovacia se aflau la schi când s-a declanşat o avalanşă", a transmis agenţia oficială de presă kârgâză Kabar, citând serviciile pentru intervenţii de urgenţă.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului ceh al Afacerilor Externe, Mariana Wernerova, a declarat pentru AFP că trei dintre cei patru schiori decedaţi erau cetăţeni din ţara sa. "Putem să confirmăm că trei cetăţeni cehi au murit într-o avalanţă la graniţa dintre Kârgâzstan şi Kazahstan", a precizat ea.

Diplomaţi cehi din Astana, capitala Kazahstanului, "se află în legătură cu autorităţile locale şi agenţia de turism", a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului slovac al Afacerilor Externe, Beatrice Szaboova, a precizat că a patra persoană decedată în urma avalanşei era din Slovacia. "Ambasada noastră de la Astana urmăreşte cazul (...) şi oferă asistenţă consulară", a declarat ea pentru AFP.

Kârgâzstanul, fostă republică sovietică cu peisaje remarcabile şi vârfuri de peste 7.000 de metri altitudine, a relaxat recent condiţiile de intrare pe teritoriul său, ridicând anumite restricţii privind vizele.

Ţara investeşte în infrastructură pentru sectorul său turistic încă insuficient dezvoltat, în special pentru încurajarea sporturilor de iarnă, autorităţile vorbind chiar despre crearea unui "Courchevel kârgâz", numit după o staţiune celebră din Alpii francezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.