Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei cetăţeni africani au fost opriţi de polițiștii de frontieră la Dorohoi

mediafax.ro
control vama politie de frontiera

Trei cetăţeni africani care au încercat să intre ilegal în România au fost prinși în Dorohoi. Cei trei urmau să fie preluaţi şi ajutaţi de doi cetăţeni români cu intenţia de a ajunge în Germania.

Poliţiştii de frontieră din Dorohoi, au observat, noaptea, cu ajutorul sistemului de termoviziune, trei persoane care mergeau dinspre teritoriul ucrainean spre interiorul României şi care nu-şi justificau prezenţa în zona de responsabilitate, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

Cei trei cetăţeni africani au fost reținuți.

Apoi, polițiștii au observat un autoturism înmatriculat în Bulgaria, pe care au încercat să-l oprească, dar șoferul a încercat să fugă. Deoarece nu s-au supus somaţiilor legale, pentru reţinerea autoturismului şi a ocupanţilor mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment.

Polițiștii au găsit autoturismul abandonat şi au reţinut persoanele, iar pentru stabilirea identităţii şi continuării cercetărilor acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi.

Citește și: Rusia începe distribuirea vaccinului împotriva coronavirusului: Va asigura o imunitate pentru o perioadă între cinci luni şi doi ani

Cetăţenii africani provin din Somalia şi Sudan, au vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani şi intenţionau să ajungă în Germania.

Ocupanţii autoturismului sunt doi tineri cetăţeni români, în vârstă de 23 respectiv 26 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trafic de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.