Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei cetăţeni turci, cercetaţi pentru trafic de migranţi - Unul este arestat preventiv

dosare

Trei cetăţeni turci, dintre care unul este în stare de arest preventiv pe 30 de zile, sunt cercetaţi de Poliţia de Frontieră Timişoara, pentru trafic de migranţi, respectiv complicitate la trafic de migranţi, fiind implicaţi în transportul unui grup de 37 de cetăţeni străini care intenţionau să iasă din România, ascunşi într-un automarfar.

Aceştia intraseră legal în ţară.

Transportul a fost identificat marţi noaptea, de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj, care au oprit în trafic, pe centura oraşului, un automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetăţean turc. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sticlă pe ruta Turcia - Austria. În urma controlului efectuat au fost depistaţi, ascunşi în interiorul mijlocului de transport, un număr de treizeci şi şapte cetăţeni străini, arată un comunicat al Poliţiei de frontieră Timişoara, remis, joi, AGERPRES.

Pentru clarificarea situaţiei juridice a migranţilor s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport şi a persoanelor la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei Frontierei Timişoara pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Banghladesh, Pakistan şi India, cu vârste cuprinse între 20 de ani şi 45 de ani, care au intrat legal în ţară în baza documentelor personale şi a unor vize de muncă. Ei au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport marfă pentru a se deplasa spre frontiera cu Ungaria.

Extinzând cercetările în cauză, a fost oprit în trafic, tot pe centura Municipiului Lugoj, un autoturism marca BMW înmatriculat în Austria, în care se aflau doi cetăţeni turci. Existând suspiciuni că pot fi implicaţi în traficul de migranţi, aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Timişoara pentru cercetări, unde s-a stabilit că cei doi bărbaţi aveau rolul de antemergător.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru trafic de migranţi faţă de cetăţeanul turc, şoferul automarfarului, pentru care judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioada de 30 de zile. Totodată cei doi cetăţeni turci care aveau rolul de antemergător sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de migranţi.

Acţiunea s-a derulat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.