Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei deţinuţi care ispăşeau pedepse în Turcia au decedat în urma infectării cu noul coronavirus

inchisoare puscarie gratii

Trei deţinuţi care ispăşeau pedepse în Turcia au decedat în urma infectării cu noul coronavirus, a anunţat luni ministrul justiţiei, Abdulhamit Gül, într-un moment în care parlamentul de la Ankara examinează o amnistie parţială, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Într-o declaraţie de presă, ministrul a afirmat că '17 deţinuţi din cinci penitenciare cu regim deschis au fost testaţi pozitiv la COVID-19', iar 'trei au decedat în timpul tratamentului'.

În Turcia, închisorile cu regim deschis, în care deţinuţii sunt transferaţi în vederea unei apropiate puneri în libertate şi beneficiază de permise de ieşire, sunt supuse unor condiţii de securitate minimale.

Conform ministrului justiţiei, ceilalţi 14 deţinuţi infectaţi sunt trataţi în spitale, iar unul dintre ei, suferind de o boală cronică, se află la terapie intensivă.

'Niciun caz nu a fost înregistrat în penitenciarele cu regim închis', a adăugat el.

Citește și: Marcel Ciolacu, apel către președintele României: O să venim cu anumite măsuri economice.

Parlamentul turc a început săptămâna trecută să dezbată un proiect de lege prin care în jur de 90.000 de deţinuţi ar ieşi din închisori, fie prin eliberarea anticipată, fie prin plasare sub supraveghere la domiciliu, pentru a se reduce suprapopularea din penitenciare.

De această măsură nu vor beneficia condamnaţii pentru 'terorism', printre care se află şi numeroşi jurnalişti şi opozanţi politici, ceea ce a atras critici din partea unor organizaţii de apărare a drepturilor omului.

Vor fi excluşi, de asemenea, cei condamnaţi pentru infracţiuni legate de droguri, infracţiuni de natură sexuală, crime, violenţă împotriva femeilor.

Proiectul de lege înaintat de guvern vizează să limiteze riscul de răspândire a epidemiei de COVID-19 în închisori, unde în 2019 se aflau în jur de 286.000 de deţinuţi.

Conform bilanţul oficial comunicat duminică, Turcia a înregistrat aproape 57.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 1.198 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.