Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei dintre cele mai longevive piese româneşti din repertoriul TNB vor avea o ultimă întâlnire cu publicul în acest weekend

Trei dintre cele mai longevive piese româneşti din repertoriul Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti - "Micul Infern" de Mircea Ştefănescu, "Omul care a văzut moartea" de Victor Eftimiu şi "Allegro, ma non troppo" de Ion Minulescu vor avea "o ultimă întâlnire cu publicul în acest weekend, spre final de stagiune".

Potrivit unui comunicat al TNB, transmis marţi AGERPRES, "Micul Infern" de Mircea Ştefănescu, una dintre cele mai longevive comedii jucate pe scena Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti, va avea ultima reprezentaţie din această stagiune sâmbătă, 25 iunie, de la ora 19,00, la Sala Studio.

În aceeaşi seară de sâmbătă, pe 25 iunie 2022, de la ora 20.00, pe scena Sălii Pictura se joacă şi ultima reprezentaţie a stagiunii cu "Omul care a văzut moartea", comedia lui Victor Eftimiu pusă în scenă la Teatrul Naţional din Bucureşti de Dan Tudor, în calitate de regizor, comedie care a ajuns în 13 noiembrie 2021 la de-a 200-a întâlnire cu publicul, potrivit Agerpres.ro.

Spectacolul "Allegro, ma non troppo" de Ion Minulescu, în regia lui Răzvan Popa, se joacă duminică, 26 iunie, de la ora 20.00, la Sala Pictura pentru cea de-a 150-a oară!

Ultimele bilete pentru aceste trei comedii pot fi procurate de la Casa de bilete a teatrului, precum şi online, pe platform mystage.ro.

Recent, spectacolul "Micul Infern" a sărbătorit 300 de reprezentaţii pe scena Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti. Cu o distribuţie cuceritoare: Rodica Popescu Bitănescu, Ilinca Goia/Iuliana Moise, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea, montarea propusă de regizorul Mircea Cornişteanu continuă succesul de la premieră.

"Omul care a văzut moartea", piesa din 1928, îşi dovedeşte cu fiecare reprezentaţie, spre deliciul publicului, actualitatea replicilor şi prospeţimea situaţiilor comice. Despre subiectul piesei şi reţeta ei interbelică, regretatul critic Mircea Ghiţulescu consemna: "Comedia lui Victor Eftimiu trezeşte şi astăzi interesul teatrelor datorită personajului principal, Vagabondul, specie de haimana simpatică, plină de haz şi inteligentă.El va reuşi, prin strategii paralele, să-l impună pe salvatorul său drept favorit între candidaţii la postul de primar al oraşului". Scenografia este semnată de Corina Grămoşteanu, iar muzica de Gabriel Basarabescu.

"Allegro, ma non troppo" este un ingenios melanj între teatru şi realitate, în care un adulter se comite sub ochii soţului, sub masca unei piese fictive. O pledoarie pentru firescul în teatru, care trebuie să se inspire din viaţă. O comedie sentimentală, cu încurcături amoroase şi suspansuri dramatice. O satiră de moravuri cu un milionar, o soţie şi un dramaturg, alături de alte personaje pitoreşti - o amantă, un samsar, o slujnică - vă va ţine, timp de o oră şi jumătate, captivaţi de farmecul şi savoarea epocii interbelice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.