Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei diplomați americani de la Geneva au fost infectați cu noul coronavirus

coronavirus COVID 19

Trei angajaţi ai misiunii diplomatice americane la sediul din Geneva al Naţiunilor Unite au contractat noul coronavirus, dar sunt în 'stare bună', a declarat joi pentru Reuters un purtător de cuvânt, refuzând să dea detalii.

Secretarul de stat Mike Pompeo a afirmat marţi că un mic număr de angajaţi ai Departamentului din diferite ţări au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus. Pompeo nu a precizat însă unde se află aceştia sau dacă au revenit în SUA.

Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt al misiunii Statelor Unite la Geneva, a declarat: 'Putem confirma că avem în prezent trei cazuri confirmate de COVID-19 la Misiunea SUA la Geneva'.

Potrivit acestuia, persoanele respective se află 'în stare bună şi în carantină autoimpusă, la fel şi cei apropiaţi', iar 'sediul misiunii este dezinfectat pentru a se preveni alte contaminări'.

El a menţionat că nu poate oferi detalii suplimentare despre cei infectaţi.

Se crede că misiunea funcţionează cu peste 200 de diplomaţi şi personal local, dintre care mulţi lucrează acum de acasă.

Până în prezent, au fost identificate cazuri de contaminare în rândul personalului unor organizaţii cu sediul la Geneva, printre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Comerţului, precum la şcoli internaţionale din această regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.