Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei echipe din WorldTour, elita ciclismului profesionist mondial, şi-au anunţat prezenţa la ediţia din 2022 a Turului Sibiului

ciclism

Trei echipe din WorldTour, elita ciclismului profesionist mondial, Jumbo Visma, BORA hansgrohe şi Astana Qazaqstan, şi-au anunţat prezenţa la ediţia din 2022 a Turului Sibiului, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Capul de afiş este deţinut de Jumbo Visma, care ocupă numărul trei în clasamentul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), BORA hansgrohe (Germania) se află pe locul 6 în clasamentul UCI, iar Astana Qazaqstan (Kazahstan) este pe locul 12.

La Jumbo Visma pedalează solvenul Primoz Roglic, triplu câştigător al Turului Spaniei (2019, 2020 şi 2021), care în 2014 făcea spectacol la ... Bâlea Lac, în etapa regină a Turului Sibiului. La finalul acelei ediţii, Primoz Roglic a plecat de la Sibiu cu următorul bilanţ: locul 1 în clasamentul căţărătorilor, locul 2 în clasamentul pe puncte, locul 3 în clasamentul general.

Mai mult ca sigur, Roglic nu va ajunge la Sibiu anul viitor, cel mai probabil el urmând să concureze în acea perioadă în Turul Franţei.

Ajuns la ediţia cu numărul 12 în 2022, Turul Ciclist al Sibiului se va desfăşura ca de obicei, între 2 şi 5 iulie, în formula trei etape şi două semi-etape, pe un traseu care propune două sosiri la altitudine, două etape pentru sprinteri şi un contratimp individual.

O altă echipă din WorldTour, Education-Nippo (locul 16 UCI), îşi trimite la Sibiu echipa Development (de tineret). În 2022 revine la Sibiu, după doi ani de pauză, şi echipa italiană Drone Hopper-Androni Giocattoli, pentru care pedalează, din 2022, şi ciclistul român Eduard Grosu. Pe lângă Drone Hopper, mai sunt confirmate pentru Sibiu alte trei echipe pro-continentale: Gazprom RusVelo, Novo Nordisk şi Bardiani CSF şi mai multe continentale, între care şi două din România - Giotti Victoria Savini Due şi Team Novak.

Ultima ediţie a cursei a fost urmărită în transmisiune live de peste 350.00 de persoane din 62 de oraşe din România şi 98 de oraşe din alte 71 de ţări, dar şi de pe marginea drumul, pe traseul parcurs de ciclişti.

''Pentru a-şi îndeplini mai bine misiunea de promovare a zonei şi obiceiurilor şi tradiţiilor locale, Turul Sibiului a încheiat în acest an un parteneriat strategic cu Complexul Naţional Muzeal Astra. Mulţumită acestui parteneriat, în 2021, cicliştii au participat la un eveniment informal organizat chiar la Muzeu, iar liderul din clasamentul general, purtător al tricoului galben, a primit pe podium mascota Turului - oiţa Mioriţa, simbol al unei ocupaţii tradiţionale specifice Mărginimii Sibiului, realizată manual, din lână, de unul dintre artizanii populari cu care lucrează Astra'', precizează comunicatul.

Un alt obiectiv al Turului Ciclist al Sibiului este promovarea ciclismului de masă, pentru un stil de viaţă sănătos. În acest scop, la fiecare ediţie, organizatorii au grijă să propună şi evenimente conexe adresate amatorilor: Cursa Sponsorilor, T-Challenge (pe Transfăgărşan), Green Day Kids, King of the Mountain (pe Păltiniş) şi Biciclete Cochete.

La cele 11 ediţii organizate până acum în cea mai valoroasă cursă din România au participat ciclişti care au scris istorie, în afara lui Roglic remarcându-se columbianul Egan Bernal, câştigător al Turului Franţei în 2019.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.