Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei ediţii Art Safari în 2023 - Expoziţie Ion Theodorescu-Sion, maeştrii picturii spaniole, lucrări din colecţia National Portrait Gallery

artsafari.ro
ART SAFARI

Ediţia a 11-a Art Safari, prima din acest an, se desfăşoară în perioada 10 februarie-14 mai, în Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului Bucureşti), din strada Lipscani 18-20. Primul sezon marchează 140 de ani de la naşterea lui Ion Theodorescu-Sion (1882-1939) şi pe maeştrii picturii spaniole, de la Academism la Impresionism, printre care celebrul Joaquin Sorolla, potrivit news.ro.

Artistul român multipremiat Mircea Cantor revine la Art Safari în cadrul expoziţiei „The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”, având ca focus unul dintre cele mai prestigioase premii dedicate artei din lume, Prix Marcel Duchamp. Iar „Young Blood”, expoziţie curatoriată de Mihai Zgondoiu, revine la Art Safari cu partea a 2-a, la cererea publicului tânăr.

În a doua parte a anului, Art Safari organizează două expoziţii: „Love Stories”, cu lucrări din colecţia National Portrait Gallery, Londra, dar şi „Bags Inside Out”, o expoziţie de genţi emblematice din colecţia altui muzeu londonez, Victoria and Albert, care revine la Art Safari.

„După un 2022 cu două ediţii ample care au deschis apetitul publicului pentru artă, în 2023 organizăm 3 ediţii a câte 3 luni fiecare! Devenim un muzeu al expoziţiilor temporare de artă prestigioasă românească şi internaţională. Din 10 februarie, în Palatul Dacia-România (al Muzeului Municipiului Bucureşti) vă aşteaptă o călătorie prin Europa de la vest spre est. Din însorita Spanie aducem mari pictori impresionişti, apoi călătorim spre Franţa, o altă ţară prietenă a României, de unde aducem artă contemporană distinsă cu marele premiu Marcel Duchamp. Destinaţia finală a călătoriei noastre: România. Sărbătorim 140 de ani de la naşterea lui Ion Theodorescu-Sion, personalitate marcantă a artei româneşti interbelice. Nu îi uităm nici pe tinerii artişti care au un cuvânt de spus: Young Blood revine, la cererea publicului, cu o nouă ediţie curatoriată desigur tot de Mihai Zgondoiu. Atenţie, acesta este doar programul primei ediţii! Aşa că vă invităm să ne treceţi pragul tot anul, pentru a vă bucura de programul complet Art Safari", spune Ioana Ciocan, CEO Art Safari şi comisar al României la Bienala de Artă de la Veneţia.

Expoziţii Art Safari – ediţia a 11-a (10 februarie-14 mai 2023)

„Ion Theodorescu Sion. O viaţă de poveste”, curator dr. Elena Olariu

Chiar dacă a trăit doar 57 de ani, ne aflăm în faţa unui pictor de mare succes în perioada interbelică, un artist care a avut 14 expoziţii personale, care a participat la aproape toate saloanele oficiale din Bucureşti şi a expus alături de marii maeştri români din epocă. Ion Theodorescu-Sion este artistul care a produs senzaţie prin picturile sale, adevărate simfonii dedicate definirii „specificului românesc”, fiind un unionist convins şi erou-militar al Primului Război Mondial.

„Maeştrii picturii spaniole. Secolul al XIX-lea şi apariţia Impresionismului”, curator dr. Helena Alonso

Expoziţia este construită în jurul renumitului impresionist spaniol Joaquin Sorolla - „Maestru al luminii”, în contextul celebrării internaţionale a centenarului său, şi a lui Marià Fortuny – artist versatil care s-a bucurat de un succes internaţional enorm.

„The Memory Palace. Focus on the French art scene with the Marcel Duchamp Prize”, curator Daria de Bauvais, asistată de dr. Lisa Colin

Prix Marcel Duchamp este unul dintre cele mai prestigioase premii din lume dedicate artiştilor, organizat de Asociaţia pentru Difuzarea Internaţională a Artei Franceze (ADIAF). Mircea Cantor este singurul artist român care a fost distins cu Marcel Duchamp Prix. Artiştii din „The Memory Palace” deschid câmpul posibilităţilor şi invocă poveşti dincolo de memorie.

„Young Blood 2.0. Ce este nou în artă?”, curator Mihai Zgondoiu

Expoziţia „Young Blood 2.0” ar trebui privită cu mintea (super) deschisă şi înţeleasă pe măsură, pentru că este arta momentului, spun organizatorii.

Program Art Safari (10 februarie-14 mai 2023)
Joi-duminică - 12:00-21.00
Night Tours - în fiecare vineri şi sâmbătă 22:00-1:00
Bilete: https://tickets.artsafari.ro/e?lang=ro (în perioada expoziţiilor, biletele pot fi achiziţionate şi direct de la intrare)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.