Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei femei jihadiste franceze riscă pedeapsa cu moartea în Irak

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Trei jihadiste franceze sunt în detenţie în Irak pentru aderare la gruparea jihadistă Stat Islamic şi îşi aşteaptă procesul judiciar în această ţară unde riscă pedeapsa capitală, a anunţat marţi o sursă apropiată acestui dosar, citată de AFP. Cele trei femei au fost capturate după căderea oraşului Mosul (nordul Irakului) în luna iulie şi sunt încarcerate la Bagdad, a precizat o altă sursă, citând o informaţie difuzată de postul de radio RMC, anunţă Agerpres.

Una dintre femei, în vârstă de 28 de ani, a plecat în Orientul Mijlociu în 2015 împreună cu soţul său, care ar fi fost ucis. Ea se află în detenţie împreună cu fiica sa, născută în închisoare. O altă femeie, Melina (27 de ani), plecată în regiunea siriano-irakiană tot în 2015, este în detenţie împreună cu copilul său în vârstă de câteva luni.

Duminică, justiţia irakiană a condamnat la moarte o jihadistă germană care se alăturase SI, o premieră pentru o femeie europeană. În luna septembrie, un tribunal irakian a dictat pentru prima dată pedeapsa capitală contra unui jihadist rus, iar în decembrie un suedez de origine irakiană a fost executat, alături de alte 37 de persoane condamnate pentru 'terorism'.

Autorităţile de la Bagdad nu au indicat niciodată în mod oficial numărul jihadiştilor capturaţi în timpul contraofensivei forţelor proguvernamentale care au reuşit să alunge SI din majoritatea centrelor urbane din Irak în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.