Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei floretiste române s-au calificat pe tabloul principal la Campionatele Mondiale de scrimă din Milano

infoactual.ro
scrima

Trei din patru floretiste române s-au calificat pe tabloul principal, duminică, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Milano.

Mălina Călugăreanu a câştigat toate cele cinci meciuri din grupa preliminară şi a intrat direct pe tabloul principal, urmând să o înfrunte în primul tur pe austriaca Lilli Maria Brugger, conform Agerpres.

Emilia Corbu a fost a treia în grupa de calificare, cu patru victorii şi două înfrângeri, iar apoi a învins-o pe turcoaica Lal Ertun (15-13) în al doilea tur preliminar. Corbu va juca pe tabloul principal contra maghiarei Floria Pasztor.

Andreea Dincă a avut trei victorii şi trei eşecuri în grupa preliminară, iar în turul al doilea eliminatoriu a dispus cu 10-9 de Anca Săveanu. Pe tabloul principal va debuta contra japonezei Sera Azuma.

Anca Săveanu, care a înregistrat patru victorii şi două eşecuri în grupa preliminară, a încheiat în cele din urmă pe locul 68.

În proba masculină de spadă, Alexandru Oroian a înregistrat patru victorii şi două eşecuri în grupa preliminară, l-a învins în turul secund eliminatoriu pe sauditul Faisal Abed, cu 15-10, dar a cedat în ultimul tur preliminar în faţa sud-africanului Sergey Losevskiy, clasându-se pe locul 80.

România participă cu 17 sportivi, 12 la feminin şi 5 la masculin, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Milano (22-30 iulie), competiţie care pe lângă medalii oferă puncte importante pentru calificarea la JO 2024 de la Paris.

Luni au loc calificările pentru proba feminină de sabie (meciurile de pe tabloul principal vor avea loc pe 27 iulie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.