Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei lanţuri de hipermaketuri dispar din România

hipermarket

Piaţa românească de retail a intrat în era consolidărilor, iar numărul jucătorilor din piaţă va scădea, anunţă analiştii unei reputate companii de consultanţă. Trei nume puternice ar putea decide să îşi vândă magazinele competiţiei, potrivit unui raport PMR Consulting, citat de economica.net.

Pe lista lanţurilor care ar putea părăsi România în urma unor preluări se numără Billa, Real şi Cora. "Numărul jucătorilor importanţi este de aşteptat să scadă până la finele decadei (perioada 2015-2020). Tranzacţia prin care grupul Auchan a preluat 20 de magazine Real de la Metro Group, pentru un sfert de miliard de euro nu va fi ultima de acest gen, având în vedere relatările potrivit cărora achiziţia supermarketurilor Billa (deţinut acum de grupul german Rewe) de către retailerul francez Carrefour este pe cale să se încheie. Există, de asemenea, zvonuri, potrivit cărora că cele patru magazine Real rămase în portofoliu Metro Group (după tranzacţia cu Auchan n.red) şi 11 hipermarketuri Cora sunt potenţiale targeturi pentru cei care doresc să se extindă prin achiziţii", se arată în raportul PMR Conhsulting.

În momentul de faţă, piaţa de retail alimentar din România este împărţită între opt mari jucători, iar competiţia dintre ei a devenit extrem acerbă. În acest context, PMR susţine că bătălia se va muta treptat şi în mediul rural unde au început deja să apară magazine moderne ale marilor lanţuri, dar şi în mediul online a cărui importanţă în piaţă este momentan destul de mică, dar în creştere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.