DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Trei lucrări semnate de Adrian Ghenie, cel mai bine cotat artist român contemporan, vor fi scoase la vânzare

Artmark
Nickelodeon - Adrian Ghenie

Trei lucrări semnate de Adrian Ghenie, cel mai bine cotat artist român contemporan, vor fi scoase la vânzare în licitaţia de artă contemporană organizată online, pe 11 noiembrie, de Artmark.

O lucrare din seria "The Lidless Eye", provenită dintr-o colecţie internaţională, porneşte în licitaţie la preţul de 10.000 de euro. Potrivit Artmark, colajul realizat de Adrian Ghenie în 2016 face parte celebra serie de "autoportrete" ale artistului, în care acesta se (re)imaginează drept unul dintre idolii săi din lumea artei, anume Vincent van Gogh, reinventând, astfel, genul "autoportretului", scrie agerpres.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

Ultima lucrare de Ghenie din seria "Lidless Eye", ce deconstruieşte portretul pictorului Van Gogh, apărută în licitaţie la Hong Kong pe 6 octombrie, a fost adjudecată de Sotheby's cu peste 5 milioane de euro.

Ghenie este prezent în licitaţia de artă contemporană şi cu alte două lucrări, "Untitled/Memory" şi "Untitled/Aripă", care au preţuri de pornire de 20.000 şi, respectiv, 6.000 de euro.

Artistul Ştefan Câlţia este prezent în sesiune cu cinci opere semnificative. Cea mai impresionantă apariţie în licitaţie este pânza de mari dimensiuni "Păpuşăreasă din Salzburg cu rochie verde", la preţul de pornire de 18.000 de euro. "Călător cu maimuţă" este pusă în vânzare la preţul de pornire de 14.000 de euro, "Primăvară", la 8.000 de euro, "Cortegiu nocturn", la 2.800 de euro, "Tache de catifea", la 2.300 de euro.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Evenimentul de la Patriarhie a fost deosebit, în cele 3 zile au fost zeci de mii de oameni, cred că organizarea a fost una de excepție’ .

Un alt artist celebru care semnează un lot inedit şi semnificativ al licitaţiei este Geta Brătescu. Tapiseria din 1972 este scoasă la vânzare la preţul de pornire de 10.000 de euro.

În licitaţie se mai regăsesc lucrări semnate de Corneliu Baba, Constantin Piliuţă, Sabin Bălaşa, Gheorghe Fikl, Sorin Ilfoveanu, Georgeta Năpăruş, Şerban Savu sau Mircea Cantor. Expoziţia cu loturile poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviţă din strada C.A. Rosetti nr. 5.

Licitaţia cuprinde şi o secţiune caritabilă dedicată Zilei Veteranilor şi o secţiune caritabilă dedicată Hospice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.