Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei membri ai Gărzii Elveţiene de la Vatican, care asigură paza şi siguranţa papei, au preferat să demisioneze decât să se vaccineze împotriva COVID-19

https://www.beliefnet.com/columnists/pontifications/2009/05/women-as-swiss-guards-they-cou.html
garda elvetiana papa

Trei membri ai Gărzii Elveţiene de la Vatican, unitatea de elită care asigură paza şi siguranţa papei, au preferat să demisioneze decât să se vaccineze împotriva COVID-19, a anunţat cotidianul Tribune de Geneve, citat de Reuters.

În urma măsurilor anti-COVID-19 implementate de Sfântul Scaun, cei trei soldaţi din Garda Elveţiană au părăsit această structură militară "în mod voluntar", a declarat un purtător de cuvânt, citat de acelaşi cotidian elveţian. Alţi trei recruţi, până acum nevaccinaţi, au decis să se inoculeze cu seruri anti-COVID-19, însă au fost suspendaţi până când vor fi vaccinaţi cu schemă completă, a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Un certificat de sănătate care arată dovada imunizării împotriva COVID-19 este cerut pentru a pătrunde pe teritoriul Vaticanului începând din data de 1 octombrie.

Acel "Paşaport Verde" - conceput iniţial pentru a facilita călătoriile între ţările din Uniunea Europeană - arată dacă posesorul său s-a vaccinat, s-a vindecat de COVID-19 sau prezintă un rezultat negativ la un test de depistare a noului coronavirus.

Cu toate acestea, membrilor Gărzii Elveţiene, care lucrează alături de jandarmii de la Vatican în vecinătatea apropiată a papei Francisc în fiecare zi, li s-a cerut să prezinte doar dovezi ale vaccinării cu schemă completă împotriva noului coronavirus, nu teste cu rezultate negative.

Aproape toţi membrii acestei structuri militare sunt bărbaţi celibatari care locuiesc în barăci amenajate în spatele porţilor de intrare ale Vaticanului. Comandanţii şi membrii căsătoriţi locuiesc în apartamente separate. Toţi membrii au cetăţenia elveţiană.

Patru dintre ei au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 în luna octombrie a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.