Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei militanţi ecologişti, inculpaţi după ce au protestat la Wimbledon întrerupând două meciuri

wimbledon

Trei militanţi ecologişti din cadrul grupului Just Stop Oil au fost acuzaţi vineri de " intruziune agravată" după ce au întrerupt miercuri două meciuri la turneul de la Wimbledon, a anunţat poliţia londoneză într-un comunicat, potrivit AFP.

Deborah Wilde, 68 de ani, William Ward, 66 de ani, şi Simon Milner-Edwards, 66 de ani, au întrerupt două meciuri de la Wimbledon*t. Cei trei activişti au fost eliberaţi pe cauţiune şi vor apărea în faţa unui judecător luna viitoare, scrie news.ro.

Doi dintre ei, un bărbat şi o femeie, au intrat pe terenul 18 şi au aruncat confetti cu sclipici portocaliu şi piese de puzzle, întrerupând pentru scurt timp meciul dintre bulgarul Grigor Dimitrov şi japonezul Sho Shimabukuro. Intruşii au fost evacuaţi de forţele de ordine.

Puţin mai târziu, cel de-al treilea activist a aruncat şi el confetti portocalii pe acelaşi teren, întrerupând meciul dintre britanica Katie Boulter şi australianca Daria Saville.

Just Stop Oil, care militează pentru ca guvernul britanic să interzică exploatarea de noi zăcăminte de petrol sau gaze naturale, este obişnuită să organizeze acţiuni dure, iar activiştii săi au vizat deja mai multe evenimente sportive de profil înalt. De exemplu, un Mare Premiu de Formula 1, un meci de cricket, meciuri din Premier League...

Organizatorii turneului de la Wimbledon au declarat înainte de începerea acestuia că securitatea a fost întărită pentru a preveni acest tip de acţiuni. Ministrul de Interne, Suella Braverman, a calificat aceste acţiuni drept "inacceptabile". "Vom fi intransigenţi cu protestatarii egoişti care intenţionează să ne strice evenimentele sportive internaţionale din această vară", a declarat ea luni, cu ocazia unei reuniuni cu reprezentanţi ai poliţiei, ai lumii sportive şi ai guvernului, pentru a analiza modalităţile de protejare a competiţiilor sportive. Guvernul conservator a înăsprit recent legea pentru a spori puterile poliţiei împotriva demonstraţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.