Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei miniştri din guvernul interimar al Boliviei au demisionat

www.operationworld.org
bolivia

Miniştrii bolivieni ai economiei, muncii şi dezvoltării productive au anunţat luni seară demisia lor din guvernul interimar, cu mai puţin de o lună înainte de alegerile generale din această ţară andină, notează AFP preluat de agerpres.

Ministrul economiei, Oscar Ortiz, a afirmat într-o conferinţă de presă că a fost obligat să demisioneze. "Ei au decis să numească altă persoană" (fostul ministru al planificării Branko Marinkovic), a declarat el, subliniind o serie de divergenţe cu guvernul preşedintei interimare Jeanine Anez.

Ministrul muncii, Oscar Mercado, şi-a anunţat demisia pe Twitter. "Cu satisfacţia datoriei îndeplinite, mi-am înaintat demisia", a scris el.

Ministrul dezvoltării productive, Abel Martinez, a făcut la fel, fără ca numele înlocuitorului său să fie cunoscut deocamdată.

Oscar Ortiz a subliniat că dezacordul are legătură cu o decizie a guvernului de a restitui acţiuni ale companiei naţionale de electricitate Elfec unui fost acţionar privat, Cooperativa de Teléfonos din Cochabamba.

Compania a fost naţionalizată de fostul preşedinte de stânga Evo Morales în mai 2010.

Ministrul de interne, Arturo Murillo, a făcut cunoscut că "problema Elfec generează numeroase fricţiuni" în rândul guvernului.

Evo Morales a comentat pe Twitter că restituirea acţiunilor Elfec "este nu doar neconstituţională, ci constituie un atac grav împotriva lanţului de producţie şi distribuţie a electricităţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.