Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei morţi în SUA, în coliziunea a două elicoptere ale pompierilor care luptau împotriva unui incendiu în California

The Moscow Times
rusia siberia elicopter

Trei persoane au murit în coliziunea a două elicoptere - unul a aterizat, iar celălalt s-a prăbuşit cu trei persoane la bord - care luptau împotriva unui incendiu la est de Los Angeles, în California, anunţă pompierii locali, relatrează AFP, potrivit news.ro.

Cele două aeronave au fost desfăşurate pentru a pune capăt unui incendiu la Cabazon, la aproximativ 130 de kilometri est de Los Angeles.

Ele au intrat în coliziune duminică seara, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, şeful pompierilor din regiune, David Fulcher.

”Primul elicopter a putut să aterizeze în deplină siguranţă în zonă. Din nefericire, al doilea elicopter s-a prăbuşit, iar cei trei ocupanţi au murit”, a anunţat el.

Doi pompieri - şeful de departament Josh Bischof şi căpitanul Tim Rodriguez - se află între victime, alături de pilot angajat cu contract.

Incendiul cuprinsese mai mult de un hectar de teren la momentul intervenţiei pompierilor, iar cele două elicoptere făceau parte dintr-o escadră de şase aeronave chemate să intervină la faţa locului.

O anchetă cu privire la acest accident a fost demarată rapid de către autorităţile însărcinate cu securitatea transporturilor Statelor Unite.

Acest accident mortal are loc la 11 luni după prăbuşirea altui elicopter al pompierilor, soldată cu trei răniţi, la câţiva kilometri de Cabazon.

Vestul Americii - afectat de secetă de peste 20 de ani - este deosebit de vulnerabil la incendii, care s-au intensificat în ultimii ani.

Frecvenţa şi puetrea acestor incendii sunt exacerbate de încălzirea globală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.