Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei morţi şi cinci dispăruţi după naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi în Canare

Agerpres
migranti canalul manecii

Cel puţin trei persoane, între care o femeie însărcinată, şi-au pierdut viaţa şi cinci au fost date dispărute după naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi în largul insulei Lanzarote, în arhipelagul Canare, au anunţat vineri serviciile de salvare locale, citate de AFP.

"Trei persoane au murit, între care două femei, dintre care una credem că era însărcinată", a declarat Enrique Espinosa, şeful serviciului de salvare din Lanzarote, potrivit agerpres.ro.

"Credem că 49 de persoane se aflau la bord. Am recuperat 44: 41 de persoane în viaţă şi trei decedate. Căutăm alte cinci persoane: un minor şi patru bărbaţi", a detaliat el.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat în apropierea unui port din nordul insulei, într-o zonă de coastă stâncoasă deosebit de periculoasă, iar oamenii care se aflau în port au sărit în apă pentru a-i ajuta pe migranţi, a adăugat acesta.

Sosirile ambarcaţiunilor cu migranţi în Canare din Africa, o traversare în special periculoasă din cauza curenţilor puternici, s-au înmulţit de la sfârşitul anului 2019, ceea ce a dus la înmulţirea patrulărilor în Mediterana.

În 2020, 23.023 de migranţi au ajuns în arhipelagul spaniol, de opt ori mai mult decât cu un an înainte, potrivit Ministerului de Interne.

În acelaşi timp, cel puţin 1.851 de persoane şi-au pierdut viaţa în 2020 încercând să ajungă în Canare, potrivit organizaţiei neguvernamentale Caminando Fronteras, care monitorizează afluxul de migranţi.

Din Africa, traversarea pe mare este de cel puţin 100 km, iar curenţii, precum şi starea ambarcaţiunilor şi supraîncărcarea lor provoacă numeroase tragedii umane.

La sfârşitul lunii aprilie, o ambarcaţiune improvizată care se îndrepta spre Canare a fost găsită cu cadavrele a 24 de migranţi la bord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.