Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei oraşe şi 12 comune din judeţul Arad au depăşit incidenţa de 3 cazuri COVID-19 la 1.000 locuitori

Pinterest
coronavirus

Trei oraşe şi 12 comune din judeţul Arad aveau, luni, depăşită incidenţa de 3 cazuri de COVID-19 la 1000 de locuitori, calculată pentru ultimele 14 zile, în comuna Vîrfurile incidenţa fiind de 8,25 la mie, iar autorităţile urmează să decidă dacă vor pune în carantină anumite comunităţi.

Potrivit raportării de luni făcută de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad, următoarele oraşe şi comune au incidenţa de peste 3 la mie depăşită: Arad (incidenţă 3,96), Chişineu-Criş (3,87), Curtici (5,04), Almaş (5,48), Bârzava (3,02), Cărand (3,59), Dieci (3,29), Hălmagiu (4,14), Livada (4,16), Pleşcuţa (4,64), Şagu (3,74), Şimand (4,91), Vîrfurile (8,25), Vinga (3,04) şi Zărand (3,44), potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comunităţile menţionate adună peste 220.000 de locuitori, reprezentând aproximativ jumătate din populaţia judeţului Arad.

Prefectura Arad precizează că localităţile care luni au atins această incidenţă nu au intrat automat în scenariul roşu, care presupune desfăşurarea cursurilor şcolare doar online şi alte măsuri de limitare a răspândirii SARS-CoV-2. Scenariul roşu poate fi decis doar de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), care ar urma să se întrunească marţi, când va analiza situaţia la zi şi va emite o nouă hotărâre, ce va cuprinde lista actualizată a localităţilor cu restricţii sau măsuri speciale.

În ultima decizie a CJSU Arad, localităţile Arad, Chişineu-Criş, Curtici, Bârzava, Hălmagiu, Pleşcuţa, Şimand, Tauţ şi Vârfurile erau precizate ca fiind în scenariul roşu, însă între timp comuna Tauţ a ieşit automat din acest scenariu pentru că incidenţa a scăzut sub 3 la mie.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

Cu privire la situaţia unor localităţi cu incidenţă mai ridicată, cum este Vîrfurile (8,25), şeful DSP Arad, Horea Timiş, a declarat pentru AGERPRES că se vor face analize suplimentare. Astfel, în funcţie de criteriile epidemiologice, DSP ar putea propune CJSU ca anumite comunităţi să intre în carantină.

Incidenţa calculată pentru tot judeţul era, luni, de 2,7 la mie.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 4.525 de infectări cu SARS-CoV-2, din care 38 în ultimele 24 de ore. În total, 211 persoane au decedat din cauza COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.