Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei persoane, arestate pentru trafic de droguri în Oradea

droguri

Trei persoane au fost arestate preventiv într-un dosar de trafic de droguri de risc, de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, inculpaţii fiind acuzaţi că vindeau în Oradea materie vegetală de fumat şi pulbere pentru prizat, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat transmis, joi, de IGPR, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT Oradea au efectuat 12 percheziţii domiciliare în municipiul Oradea la opt persoane, bănuite de trafic de droguri de risc, de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2021 - prezent, cele opt persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani, ar fi comercializat, în repetate rânduri, în municipiul Oradea, substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, atât sub formă de materie vegetală de fumat, cât şi ca pulbere pentru prizat. Totodată, cei opt sunt bănuiţi că ar fi preparat astfel de substanţe, prin pulverizarea substanţei active pe diferite materii vegetale sau ceaiuri", arată sursa citată.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, 132 de grame de materie vegetală, porţionată în doze pregătite pentru vânzare, 110 grame de pulbere psihoactivă, destinată preparării unei cantităţi mari de droguri, 60.900 de lei, 40.130 de euro, 4.000 USD, telefoane mobile, balanţe electronice şi 503 grame de bijuterii din aur.

Opt persoane au fost duse la audieri, iar ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a cinci dintre bănuiţi, faţă de doi dintre aceştia procurorii DIICOT Oradea dispunând continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă faţă de trei bănuiţi şi măsura controlului judiciar faţă de ceilalţi doi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune au participat şi poliţiştii Poliţiei Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, jandarmi de la Inspectoratul Judeţean Bihor şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă "Ştefan Cicio-Pop" Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.