Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei persoane care au venit cu un microbuz din Italia în România, în carantină în Galați

carantina

Trei persoane care au călătorit cu un microbuz din Italia în România au fost plasate în carantină în orașul Galați. Este vorba despre doi bărbați și o femeie care au plecat din Brescia, potrivit Mediafax.

Potrivit prefectului județului Galați, cei trei au fost preluați de autorități de la intrarea în județ și au fost transportați la spațiul de carantină. Primele teste nu indică prezența coronavirusului și niciunul dintre cei trei nu are simptomele bolii, precizează autoritățile.

„Trei persoane au venit cu un microbuz din Italia, mi s-a spus că din Brescia. La Galați au ajuns doi șoferi și o pasageră, au fost preluați de autorități. Ei sunt bine, la primul consult nu prezintă nici un simptom. Conform regulamentului, ei intră în carantină. Oamenii au cooperat cu autoritățile, au înțeles situația. Nu au umblat liberi pe stradă, au fost preluați de la limita de județ și transportați la spațiul de carantină”, a explicat, prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu.

Cei trei au călătorit în același microbuz cu femeia din Buzău care a alertat autoritățile buzoiene susținând că a intrat în contact cu o persoană bolnavă. Din primele informații, se pare că nici femeia nu are simptomele coronavirusului. De asemenea, în ultimele zile în județul Galați au ajuns mai multe persoane care au plecat din Italia. Niciuna nu este din zonele afectate de coronavirus, spuns autoritățile gălățene.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

„Cei trei care au ajuns la Galați au fost în același microbuz cu femeia de la Buzău. Din câte mi s-a spus, femeia nu are simptomele coronavirusului, se pare că a făcut un atac de panică după ce a aflat că în Italia a intrat în contact cu o persoană care ar putea avea virusul. Și ea a fost izolată. La Galați sunt mai multe persoane venite din Italia zilele acestea, în județ și în oraș, dar nu sunt venite din zonele de carantină”, a precizat prefectul Avramescu.

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri).

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.