Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei primari din Prahova, urmăriți PENAL, au primit INTERDICȚIE să intre în Primărie

lacat

Cei în cauză sunt Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina și Eugen David, primarul comunei Floreşti, toţi trei aflaţi la al patrulea mandat. Aceștia, urmăriţi penal în dosare de corupţie sau evaziune fiscală, au primit interdicţie din partea procurorilor să-şi exercite funcţia. Într-o situație neplăcută este și Ciprian Stătescu, primarul din Băicoi, care a fost suspendat din funcţie după ce a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost găsit vinovat pentru conflict de interese.

Citește și: IGSU se pregătește de marile DEZASTRE: 1,5 milioane de euro îi costă următoarea CALAMITATE

Vlad Oprea, primarul cu cea mai mare notorietate dintre cei menţionaţi, nu mai are voie să-şi exercite funcţia în care a fost ales, încă din data de 22 aprilie 2016. El a primit această interdicţie din partea procurorilor anticorupţie din Ploieşti, odată cu măsura preventivă a controlului judiciar. Oprea a contestat până acum de două ori această măsură, dar nici la Curtea de Apel şi nici la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a avut câştig de cauză până acum.

În data de 27 septembrie, Tiseanu a fost citat telefonic în calitate de suspect la sediul DNA din Ploieşti. După numai două ore de audieri, acesta ieşea în libertate din biroul procurorului, dar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia pe o perioadă de 60 de zile. Decizia nu este una definitivă, iar Tiseanu a contestat deja această măsură preventivă la Tribunalul Prahova, anunță Adevărul.ro.

Eugen Davd este acuzat de procurori că în perioada ultimului său mandate ar fi acordat sute de ajutoare de urgenţă fără să întocmească anchete sociale şi documentaţia aferentă. De aceşti bani ar fi beneficiat, susţin anchetatorii rude, prieteni şi apropiaţi ai primarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.