Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trei proiecte care vizează sănătatea nou-născuţilor, aprobate în ședința Consiliului General al Municipiului București

F. P.
bebelus

În ședința de joi a Consiliului General al Municipiului București au fost aprobate trei proiecte care vizează sănătatea nou-născuților. Unul dintre ele se referă la construirea unui corp de clădire destinat terapiei intensive neonatale la Spitalul Filantropia, iar celelalte două la dezvoltarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți de la spitalele Malaxa și Cantacuzino, notează Rador.

Astfel, la Spitalul Filantropia se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienților critici nou-născuți la 25 de paturi (de la 12 existente). Totodată, se are în vedere dotarea paturilor cu echipamente, aparatură și dispozitive medicale moderne. De asemenea, vor fi îmbunătățite programele de screening/prevenție malformații congenitale cardiace și retinopatia prematurității, prin dotarea cu echipamente medicale adecvate. În felul acesta, va crește calitatea îngrijirilor, tratamentelor și siguranța micilor pacienți.

Valoarea totală a investiției este de 56.749.946 lei cu TVA. Noua clădire de terapie intensivă neonatală, cu regim de înălțime S tehnic + P + 2E + E tehnic, se va construi în partea de vest a spitalului, alipită de corpul C5.

Pentru spitalele Malaxa și Cantacuzino s-a aprobat dezvoltarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți. Valoarea proiectelor este de 1.112.935,60 lei (TVA inclus) pentru Malaxa, respectiv 9.501.388,83 lei (TVA inclus) pentru Cantacuzino. Se va investi în echipamente medicale adecvate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți și în îmbunătățirea programului de screening. Finanțarea se va realiza fie prin PNRR, fie prin bugetul local al municipiului București și/sau alte surse legal constituite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.